wyciek namierzony.. pytanie co z tym da się samemu zrobić niestety uszczelka UPG
a dokładniej przyjrzałem się króćcowi pod kolektorem jest ok sucho,uszczelka zaworów też wszystko ok więc stawiałem na uszczelkę rozrządu

co się okazuje olej pojawia się TUTAJ:
zdjęcie zrobione do góry nogami,żeby lepiej było widać

a tu zdjęcie z góry widać z daleka zapocenie nawet:

i tu jeszcze jedno

Olej wychodzi mi z tej wystającej uszczelki z pod głowicy.Uszczelka jest taka jakby po dwóch stronach metalowa a w środku z tworzywa i gdy naciskam na uszczelkę to mi olej z pod części ''metalowej,że tak to nazwę'' wychodzi.Po prostu naciskam palcami na uszczelkę i widać jak wydostaje się olej bo tak jak wspomniałem uszczelka jest nie mam jak tego pokazać,ale tak jak wspomniałem środek z tworzywa a z zewnątrz jest taka jak np uszczelka pompy wody.. i to się jak by rozwarstwiło..przez co naciskając palcem wyciska olej.Co dziwne tylko w tym miejscu to jest i to jest cały sprawca.. bo przez to,ze olej wycieka leci wtedy po dwóch stronach po jeden patrząc na prost silnika w lewo za termostatem o tutaj:

przez co potem olej znajduje się tutaj:
https://zapodaj.net/5cb135c0cfa53.jpg.htmla dalej dostaje się na miskę.Nad rogiem wystającym tej uszczelki są 3 śruby które przykręcają pokrywę rozrządu i tylko w jednym tym miejscu puszcza

i nad tym jest też śruba ''IMBUS'' bo pokrywa rozrządu mocowana jest do głowicy na 3/4 śruby imbus.Może wystarczy dokręcić jedną lub te 3 śruby od rozrządu górne? i wtedy się może dociśnie ta część jedna?

3 śruby: