Witam wszystkich. Co może zwiastować taka sytuacja gdy ze skrzyni wydobywają sie uderzenia w określonych warunkach? Skrzynia 6hp26. Gdy jade "emerytem" 70, auto dojdzie sobie do predkosci 80 gdy juz ma prawie wrzcuić 6 bieg, kopie mnie coś w plecy bardzo mocno i pod autem slysze huki, gdy dodam gazu auto zmieni na 6, na 6 biegu moge juz 90 jechac na tempomacie i nic mnie nie uderza. Podobnie jest gdy mam 70kmh i auto ma za niskie obroty żeby wbić 6, wtedy jedzie normalnie. 6 bieg chyba wchodzi najgorzej z wszystkich. Sytuacja występuje tylko w przypadku jazdy emerytem na 5 biegu przy obrotach około 1600. Na pierwszy rzut oka zwiastuje to problem z napędem, takie uderzenia które shamowywują samochód, ale raczej napęd by uderzał ciągle a nie tylko w warunkach gdy auto już ma wbić 6 bieg. Ktoś sie spotkal z czyms podobnym? Ja obstawiałem solenoidy ale koszt kosmiczny i według niektórych szpeców od ASB one są w ostateczności problemem. W skrzyni wymienione jest tylko sprzęgło. Przebieg auta to 281tys, nigdy nie wpadła w tryb awaryjny błędów brak
|