wiez zaczynasz od zjecia oslon odkrecenia tlumika na tym pierscieniu laczacym potem zdejmujesz podpore pod tlumikiem nastepnie poduszki skrzyni odkrecasz i podpore do ktorej sa poduchy przykrecone .nastepnie masz dojscie do elastycznego lacznika ktory laczy wal ze skrzynia odpinasz 3 sruby co dalej jak odkrecisz je oznacz wal flamastrem albo rysikiem tak zebys go tak samo zlozyl piersza czesci sciagasz jest na wieloklinie potem pierwsza podpora odkrecasz i wal wisi

akcja jest taka ze za druga podpora jest krzyzak w ktorym umieszczona jesst sruba bodajze na klucz 18 troche to zajmie odkrecenie jej bo jest maly skok klucza w tym krzyzaku ,trzeba ta srube odkrecic aby zdjac podpore z lozyskiem innej opcji nie ma i potem zdjecie lozyska i podpory u mnie lozysko bylo w dobrym stanie tylko podpora sie od lozyska oderwala ta guma dokladnie .nastepnie posteppujesz odwrotnie do opisu czyli skladasz spowrotem w takiej kolejnosci jak rozebrales ja sobie zle tlumik zlozylem na pierscieniu i wali mi w podloge przy gaszeniu i zapalaniu ale jak tylko bede mial dostep do kanalu to to poprawie kwestia 3 srub.dziekuje :O)