BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Zawieszenie przód: nowe wahacze z wymiennymi sworzniam
PostNapisane: 4 maja 2008, 23:25 
Pierwsze kroki

znalazłem takie coś:
http://allegro.pl/item357723219_wahacz_ ... ny_ss.html\
może ktoś kupił jak wrazenia? trwałość w porównianiu z oryginałem, ewentualnie inny zamiennik..? Dzięki za pomoc

Ostatnio edytowano 9 maja 2008, 00:35 przez jarecki303, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2008, 19:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m43
+Wymieniałem ostatnio lewy wachacz w swoim BMW,kolega powiedział mi że śmiało mogę kupić sam sworzeń i dać go do wprasowania w miejsce starego,jak się okazało w sklepie do e-46 nie ma w sprzedaży samych sworzni ponieważ wachacze są aluminiowe a nie stalowe jak e-36 w których można wymienić sam sworzeń..Ja za wachacz płaciłem 280zl(belgijski,ale nazwy nie pamiętam,zaufany kolega pracuje w sklepie,i zaznaczyłem że nie chce bubla) .+100zl tuleja(REUVILLE,o ile nazwy nie przekręciłem, która jest dokręcana do nadwozia,(też jest zalana w aluminium)w e-36 można wymienić samą tuleje.
Jeśli sie mylę to niech mnie ktoś poprawi,może faktycznie można wymienić sam sworzeń w wachaczu aluminiowym do e-46.wymiana wachacza to pryszcz,najwięcej sie namęczyłem ze ściąganiem tulei i wciskaniem nowej na wachacz.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2008, 21:49 
Pierwsze kroki

Meyle mają bardzo dobre opinie.

Bez problemu włożysz nowe tuleje później. Z oryginałem bedzie raczej problem.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lipca 2008, 11:39 
Specjalista

JAREKK napisał(a):
+Wymieniałem ostatnio lewy wachacz w swoim BMW,kolega powiedział mi że śmiało mogę kupić sam sworzeń i dać go do wprasowania w miejsce starego,jak się okazało w sklepie do e-46 nie ma w sprzedaży samych sworzni ponieważ wachacze są aluminiowe a nie stalowe jak e-36 w których można wymienić sam sworzeń..Ja za wachacz płaciłem 280zl(belgijski,ale nazwy nie pamiętam,zaufany kolega pracuje w sklepie,i zaznaczyłem że nie chce bubla) .+100zl tuleja(REUVILLE,o ile nazwy nie przekręciłem, która jest dokręcana do nadwozia,(też jest zalana w aluminium)w e-36 można wymienić samą tuleje.
Jeśli sie mylę to niech mnie ktoś poprawi,może faktycznie można wymienić sam sworzeń w wachaczu aluminiowym do e-46.wymiana wachacza to pryszcz,najwięcej sie namęczyłem ze ściąganiem tulei i wciskaniem nowej na wachacz.

sa same swoznie do wcisniecia Meyle i nie ma znaczenia czy wachacz alu czy stalowy :hyhy:

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1