Generalnie chodzi o to
Chce kupic BMW 316, whatever
Autko super, bardzo mi sie podoba, ma na dodatkowym wyposażeniu wszystko czego mi potrzeba

Lecz nie w tym rzecz
Auto zamierzam kupic od znajomych ze Szwajcarii, ogladalam je, jezdzilam, wszystko super ale... i tu pojawiaja sie moje watpliwości. Gdy zajrzalam pod maskę silnik super, wszystko sie blyszczy (nie wiem czy to wypolerowane, wymyte,wyszlifowane czy Bóg wie co jeszcze) lecz gdy sprawdzilam stan oleju to..po pierwsze bylo go bardzo malo, a po drugie byl czarny jak smola! (dodam, ze silnik na benzyne, nie diesel) Koles stwierdzil, ze "no tak,trzeba wymienic", lecz jego corka (ona jezdzila tym autem) powiedziala mi przez tel, ze olej byl wymieniany w lipcu! Mamy polowe pazdziernika. Pozatym uszczelka wygladala mi podejrzanie, jakby byla klejona czy cos ;/ Facet zapewnia, ze auto jest w super stanie,lecz martwi mnie ten czarny kolor oleju i ze jest go tak malo po tak krotkim czasie.Co prawda corka tego pana przejechala nim dosc sporo od lipca, bo ze Szwajcarii do Niemiec, potem z Niemiec do Polski a z Polski spowrotem do Frankfurtu nad Menem. Czy sadzicie ,ze cos jest z silnikiem nie tak i cos przede mna ukrywaja byle sie "pozbyc" auta? bardzo Was prosze o pomoc i fachowa rade, bo ja naprawde sie na tym nie znam, a nie chcialabym kupic auta, na ktore tyle czasu zbieralam pieniadze i okaze sie ze musze wlozc kilka tys zlotych w naprawe silnika

Wierze, ze sa tu prawdziwi fachowcy, kto rozwieja moje watpliwosci

Pozdrawiam Wszystkich i z gory wielkie dzięx za pomoc