BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 03:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 22:51 
renoraines napisał(a):
Nie zgodze sie z Toba, silniki 2.0 TDI 140KM i 170 KM to pompowtryskiwacze, montowane w audi a4 b6, vw , seacie i skodzie octawi RS :rotfl: .
W a4 b7 z dwulitrowki moze byc tylko CR 2.0 TDI 143 KM.

zapomniałeś o A3 :]

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2008, 18:12 
Częsty bywalec

Moje BMW: E90 320dA
W tej klasie aut dla mnie istnieje tylko BMW i Mercedes. Jak wczesniej napisano, Audi to lepsza wersja skody (idelane podsumownie :super: ). Najlepiej przejedz sie kazdym z tych aut, i sama bedziesz wiedziala ktory bardziej Ci odpowiada. Koszty eksploatacji beda w tym przypadku wlasciwie takie same. Ja w kazdym razie bardzo polecam E90 :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 14:49 
Forumowicz

Ja śmigam E91 320d.
Samochód ogólnie bardzo fajny ale ma jedną wadę:
- manualna skrzynia chodzi dość ciężko i w porównaniu do Audi wypada blado

Moja rada: idż do BMW i przejedź się dokładnie takim samochodem jaki zamierzasz kupić.
To samo zrób w przypadku VW, Audi czy innego samochodu.

BMW jak i Audi mają w ofercie samochody z sieci dealerskiej.
Jest w czym przebierać więc możesz śmiało sie do nich udać i podpytać.
Wiem że 320 jest pod dostatkiem w dieslu jak i benzynie. Ceny nawet zbyt nie odstraszają.

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 19:59 
Pierwsze kroki

Do Renoraines
musze Ci przyznac racje z tym ze TDI 170 KM to pompowtryski faktycznie tak jest, Common Rail to tylko nowe 3.0 TDI.
A co do 2.5 TDI to niestety to nie zgodze sie z Toba i nie sugerowalbym sie tym co pokazuja jakies fotki i opinie, sam mialem trzy Audi 2.5 TDI i najmniejszej usterki z nimi(zreszta z obecnym 2.7 TDI tez nic sie nie dzieje) tylko w przeciwienstwie do Twojej opini moje byly serwisowane jak nalezy... a Te o ktorych piszesz to pewnie te sprowadzonez zachodu ktore juz w niemczech maja przejechane 300 tys.km(chlopaki z tego forum chyba maja po te 500 tys.km) a w naszym kraju jezdza z przebiegiem 100 tys.km wtedy sie nie ma co dziwic ze cos sie popsuje . . .
ale mniejsza z tym nie o tym tu mowa . . .

Potwierdzam rowniez to co napisal ŁUKI, skrzynia biegow w E 90 chodzi "twardo" w zimie to juz wogole ciezko pracuje niz sie olej rozgrzeje . . . ale mozna sie w sumie przyzwyczaic :)
przeciez to B M W . . .:)

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 12:59 
Forumowy terrorysta

adamski26 CR to rowniez 2.0, 2,7, nie tylko 3.0 ;) , ale zostawmy to.
To naturalne, że im mniejszy przebieg i mlodsze auto, tym mniejsza szansa na powazne awarie. Są na rynku kilkuletnie auta z udokumentowaną historią i przebiem od pierwszego wlasciciela, ale one kosztują konkretne pieniądze. Wolna wola, albo ktos kupi drozej rodzynka i cieszy sie bezproblemową jazdą, albo kupi szrota i musi sie liczyc z tym, że auto będzie wymagało nakładów. Nikt dobrego auta nie sprzeda poniżej swojej wartości, pomijam ogłoszenia o sprzedazy z powodu wyjazdu, choroby czy problemów finansowych, bo do takich okazji trzeba podchodzic z dystansem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:28 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330 XI
Kod silnika: M54B30
dala dziewczyny to nie jest samochód kup sobie A3 jak juz

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=39355

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 17:16 
CEZAR napisał(a):
dala dziewczyny to nie jest samochód kup sobie A3 jak juz

dlaczego nie? co jest złego w takiej limuzynie?

adamski26 napisał(a):
skrzynia biegow w E 90 chodzi "twardo" w zimie to juz wogole ciezko pracuje niz sie olej rozgrzeje . . . ale mozna sie w sumie przyzwyczaic :)
przeciez to B M W . . .:)

po mojemu to zaleta :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 20:28 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330 XI
Kod silnika: M54B30
no nic złego same zalety ale uważam że BMW tak jak MERCEDES czy inne auta z tylnim napedem to nie dla kobiet takie mam zdanie

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=39355

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 23:48 
CEZAR napisał(a):
ale uważam że BMW tak jak MERCEDES czy inne auta z tylnim napedem to nie dla kobiet takie mam zdanie

moja mama jeździła beemką przez kilkanaście lat prawie codziennie, wiosna, zima, bez znaczenia. nigdy tylni napęd nie sprawił jej przykrości.

poza tym na forum jest więcej pań jeżdżących BMW i dają radę, więc pozwól kobietom wybrać jakie auto się dla nich nadaje, a jakie nie :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2008, 22:30 
Pierwsze kroki

No ale my tu piszemy o nowych furach jak E90 lub B7 takie o jakie Dagmara pyta, czyli nie rozumie CEZAR co jest nie tak zeby dziewczyna jezdzila z tylnym napedem ? Przeciez E 90/E 91 jest tak naszpikowany elektronika ze nie ma najmniejszych szans zeby zarzucilo nawet na bardzo sliskiej nawiezchni(sam przejezdzilem swoja E90 ostatnia zime) i choc bys nawet chcial to i tak Cie nie zarzuci . . .A Ci ktorzy tak twierdza to nigdy nie mieli okazij przejechac sie nowym "Mietkiem czy Bumką" a wiec tylni naped jak na nowe autko ? Jak najbardziej jestem za :-)
Pozdrowki dla wszystkich co uzywaja przyjemnosci z jazdy tylnym napedem . . .
:hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, 16:02 
Poszukaj zanim zapytasz

renoraines napisał(a):
adamski26 napisał(a):
jak sie zdecydujesz na Audi to tylko silnik 2.0 TDI
Natomiast silnik 2.5 TDI to złom, awaryjna jednostka napedowa: awarie pompy wtryskowej, wycierające się wałki rozrządku itd Mozna sobie obejrzec fotki http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=496&start=15 i poczytac o tym na innych forach.
Jeszcze 10 lat temu audi to było coś, dziś audi to tylko kolejna wersja skody i nie mówię tego przez sympatię do bmw, ale obiektywnie stwierdzam fakt, że audi=vw=seat=skoda.

Kolego proponuje dobrze poczytac silnik 2.5tdi w Audi od roku 2004 to bardzo ale to bardzo dopracowana konstrukcja bardziej niz 2.0TDI 140 km i bardziej niz 3.0TDI 204km o 232km z 2006r sie nie wypowiem bo jest tego najzwyczajniej zamalo na drodze.

2.5tdi przechodzilo poprawki kilkadziesiat razy i naprawde ten silnik jak i jego brata 2.7 mozna polecic w 100%.
owszem problemy byly z 2.5tdi 150 i 155km ale od BDG i BDH bodajze - nie pamietam teraz wiec prosze o wyrozumialosc wady z krzywkami rozrzadem itp zostaly poprawione, to samo tyczy pomp paliwa vp44 - jest juz lepiej ale gnojowki lac nie mozna .

To tyle sorry za OT

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1