BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 15:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] jazda na gazie a wskaźnik paliwa??
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 09:58 
Pierwsze kroki

od pewnego czasu mam problem ze wskaźnikiem paliwa, tzn.jezdze na gazie a komputer odlicza mi benzyne i w koncu pokazuje rezerwe choc pewnie jest ze 40 litrow. nie wiem co zrobic zeby wskazowka znow sie podniosla?czy wystarczy odlaczyc kompa?? niech ktos pomoze

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 10:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34
Kod silnika: M50B20
mam tak samo z e34/96r/2.0l vanos 24v instalacja KME diego, podpinam sie do pytania...
dodam ze po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wskaznik znowu pokazuje prawidlowo... da sie cos zrobic?

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 11:00 
Pierwsze kroki

pizdys u mnie nie wraca wskazówka...??

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2009, 08:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E34
Kod silnika: M50B20
hmmm, wydaje mi, ze to bedzie to samo co u ciebie, a ze wskaznik zeruje sie po zgaszeniu to moze wynikac ze typ E34 (moj ma mniej rozbudowany komputer)wiec dzialac moze nie co inaczej po zgaszeniu.

kiedys slyszalem od jednago mechanika ktory zajmuje sie naprawa BMW abym wyciagna bezpiecznik (odpowiedzialny za doplyw paliwa) podczas gdy silnik odpalony jest na LPG wtedy mozna wyeliminowac ze uplywa benzyna...nie pamietam wlanie jaki to byl bezpiecznik bo az tak mi to nie przeszkadza(poki co) ale zaczyna denerwowac- musze poszukac opisy bezpieczników i zobaczyc ktory to bedzie.

pozdrawiam.
ps: czy nikt nie ma podobnie? help?

Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2009, 08:06 
Pierwsze kroki

nie ma sie czym przejmować !! to normalne bo podczas jazdy na LPg komp. nadal odlicza zużycie paliwa i wskazówka od benzyny opada ...

masterminds -->> odłącz na chwile klemę od akumulatora... wskaźnik powróci na swoje miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2009, 09:02 
Pierwsze kroki

odłączyłem ta kleme i nic. jak wskazowka opadnieta tak opadnieta. denerwuje mnie to bo lubie jak wszystko gra w aucie. wczesniej tez mialem ze jak gasilem to wracala na miejsce ale ostatnio jak stanela to amen. moze ktos jednak pomoze??
pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1