BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2007, 11:51 
Pierwsze kroki

Zamykam temat. Podsumownie:

Tester może opłaca siękupić ale do auta które jest nowsze (niż moje) i ma dużo więcej elektroniki. Niestety tester ten nie działał poprawnia w mim aucie mimo informacji od producenta że powinien. Nie odczytywał błędów, nie łączył się z modułami innych układów.

ZANIM ZAKUPISZ TAKI PRODUKT DOBRZE SIĘ ZASTANÓW !!! - w moim przypadku jest możliwy zwrot wiec straciłem tylko 16 złotych i trochę nerwów.

DZIĘKI WSZYSTKIM ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2007, 13:08 
Pierwsze kroki

Ja urzywm CdiF2 i nie mam zadnych problemow zwyklymi interfeismi z allegro w nowszysch typach mozna rozwalic sobie samemu sterownik a to juz nie sa male pienidze

Tytuł:
PostNapisane: 22 września 2008, 12:29 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
darrat napisał(a):
Zamykam temat. Podsumownie:

Tester może opłaca siękupić ale do auta które jest nowsze (niż moje) i ma dużo więcej elektroniki. Niestety tester ten nie działał poprawnia w mim aucie mimo informacji od producenta że powinien. Nie odczytywał błędów, nie łączył się z modułami innych układów.

ZANIM ZAKUPISZ TAKI PRODUKT DOBRZE SIĘ ZASTANÓW !!! - w moim przypadku jest możliwy zwrot wiec straciłem tylko 16 złotych i trochę nerwów.

DZIĘKI WSZYSTKIM ZA WSZELKIE ODPOWIEDZI

To są wszystko sprzęty do OBD2 więc naturalne że nie działa Ci z E36 '92. Swoją drogą to sklep mógłby o tym troche jaśniej informować.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2008, 20:15 
Pierwsze kroki

Ja kupiłem i łączymi się jedynie z 3 modułami ale próbowałem z 3 wersjami carsoft 6.5 i na jednej nie czytał nic, na drugiej tylko jeden moduł a na 3 wersji właśnie te 3 moduły. Może ktoś miał taki przypadek? Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 00:36 
Poszukaj zanim zapytasz

chce jutro kupić sobie interfejs carsoft 6.5 do e39 2.8i 98r.
ma ktoś już go?
jak działa?
warto go kupić?
dajcie znać cokolwiek na ten temat.
NORRIS :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 11:51 
Pierwsze kroki

ja mam taką samą bunie i czytam ją carsoftem 6.5 nie jast to rewelacja ale daje rade większy problem mam z odczytaniem kodu który mi wyświetli bo nie mam żadnych danych na ten temat

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:43 
Poszukaj zanim zapytasz

Dzieki za info dobrze wiedzieć że jakoś działa bo już zamówiłem.
Ma być za dwa dni.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 18:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
witam,

w mojej e34 pomimo wcześniejszych zapewnień sprzedawcy (viaken), carsoft 6.5 nie połączył sie z zadnym modułem, następnie zamiana na interfejs pod carsoft 6.1.4 widzi 4 moduły w dodatku przekłamuje (widziałem jak działa interfes pod carsoft 5.8 ten łapał wszystko)

niestety nie udało mi się nawet działajacego softu namierzyć więc nabyłem pod INPA'ę, jak to chodzi zobacze w najblizszy weekend

koledzy polecam interfejs od kolegi nerwusa z forum http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=79752 do tego dis v44

w końcu można diagnozować/kodować wszystkie moduły dostępne w E34

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1