BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Korekta Licznika przez OBD2
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 13:11 
Pierwsze kroki

Witam,

czy wiecie jak zrobić korekte licznika przez OBD 2 mam interfejs, program INPA lub Carsoft. Napiszcie czy da sie to zrobić jeśli tak to dajcie znać jak. Chce to zrobić w własnym aucie a nie zarobkowo powiem jeszcze że auta nie sprzedaje tylko wkuża mnie jak widze 2 z przodu licznika. Dzieki za info :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 13:35 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
To są programy diagnostycznie, nie ma w nich możliwości kodowania niczego poza synchronizacją EWS.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 14:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
bbuldog napisał(a):
Napiszcie czy da sie to zrobić jeśli tak to dajcie znać jak. Chce to zrobić w własnym aucie a nie zarobkowo powiem jeszcze że auta nie sprzedaje tylko wkuża mnie jak widze 2 z przodu licznika.

To ją zaklej. Głupia gadka.

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:37 
Częsty bywalec

A następnie sprzedasz swoje auto z zaniżonym przebiegiem, taa...

Jesteś nieuczciwym handlarzem-naciągaczem to płać za to, jesteś uczciwy to zostaw w spokoju, taki moje zdanie :oczami:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:37 
Pierwsze kroki

nie głupia gadka widze że jak ktoś pisze prawde do czego mu potrzebne to każdy podejżewa odrazu o jakieś przekręty widze ze nikt mi nie pomoże, a znacie jakieś programy do korekty po obd czy wogóle jest taka mozliwośc w tym modelu

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:44 
Pierwsze kroki

młodye36 jak wiesz w bmw można odczytac przebieg z innych modułów wiec po co cofać tylko z licznika jak kupujesz bmw to znaczy ze interesuje cię ta marka a nie że to kolejne auto w twoim życiu ta marka ma swój potęcjał przed e46 miałem e36 2.0i wiem że nie zmienie juz tej marki a licznikiem chciałem sie pobawić bo denerwuje mnie ta 2 z przodu tak jak ustawiłem sobie już zamykanie drzwi i inne rzeczy jak niechcecie pomóc to ok. szkoda tylko ze nie chcecie sie dzielić swoja wiedzą po to są takie fora zeby za frri pomagać innym co mają ta samą pasje co wy
:)

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Hmmm, kolego o co Ty sie pytasz :zdziwko: :zdziwko: ...a pozniej ktos z forum kupi auto z cudownie niskim przebiegiem...tak jak napisal GP-T1000 zaklej i juz nie bedziesz widzial... :znudzony: :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 15:47 
Pierwsze kroki

ok kisiel chyba tak zrobie

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 16:47 
Częsty bywalec

bbuldog, po prostu korekty liczników to drażliwy temat... A pierwsze na co patrzy laik jak kupuje auto to stan licznika niestety :/

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 18:52 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
A jaki to wstyd przejechać bmw 300-400tyś km i wszystko działa jak nowe :super:

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 21:56 
Forumowicz

Piszecie tylko o jednej stronie medalu - o tym że handlarze cofają liczniki i oszukują potencjalnych nabywców. Druga strona medalu jest taka, że zmuszają ich do tego nabywcy bo autka nawet w bardzo dobrym stanie, jeśli mają 300 tys. km są trudno sprzedawalne. Kolega sprowadził idealne mondeo mk 2 ale z przebiegiem 270 tys. Wszyscy oglądali jakie ładne do momentu spojrzenia na licznik. Więc wyjął po czasie ten licznik a tu okazało się że już był cofany. Mimo to zrobił 180 tys. i auto kupił człowiek, który jeździ nim do dziś i jest bardzo zadowolony. Autko chodzi jak ta lala. Psychologicznie czuje się dobrze bo dopiero wskoczyło mu 200 tys. a tak naprawdę może jest 450. Wniosek taki że nabywcy nie spoglądają na auta z rzeczywistym przebiegiem 300 tys. bo wolą cofnięte z ponad 400 na 180. Popatrzecie na przebiegi na allegro - średnio 180 bez względu na wiek i rodzaj pojazdu / poza najmłodszymi autkami / a na stronach niemieckich rzadko poniżej 250. A potem ludzie pytają czy przejść E36 1995 rok na olej mineralny bo trochę już bierze ale przebieg 220 tys. km więc trochę jeszcze go szkoda heheheh

Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2009, 22:40 
Częsty bywalec

I dlatego to jest chore :zakrecony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1