Witam Hubi,
Tutaj masz bardzo dokladny opis ze zdjeciami(6000fotek

) plus wszystko dokladnie krok po kroku napisane jak to zrobic w domowym garazu

...zakladam ze Angielski nie jest problemem?
Coprawda sprawa dotyczy 2000 BMW 323 -> E46 M3 engine, SMGII ale bedziesz mial przynajmniej pojecie z czym to sie je i jakie koszty...Dodam ze kolezka ktory sie tego podjal nigdy wczesniej nie mial nic wspolnego z mechanika aut,majsterkowal sobie glownie w weekendy+dni wolne od pracy...
Dodatkowo
tutaj masz linka do E46Fanaticsow...gdzie na bierzaco komentowali ta przerobke...
sa tam rowniez odpowiedzi dotyczace 318Ci udziela sie tam sam gosc co to robi m.in pisze jakie napotyka problemy i jak je daje rade rozwiazac... wiec warto zajrzec...(lektury na dobrych pare godzinek lol)
Pamietaj ze w twoim przypadku bedzie znacznie ciezej...niestety przerobka z 318Ci jest jeszcze bardziej uciazliwa i wiaze sie z wiekszymi kosztami...
Jesli moglbym cos doradzic:
Sam jestem posiadaczem 318Ci 2000y (nawet kolor mamy ten sam
) i jak to sie mowi "been there done that"...mialem juz namierzony odpowiedni silnik+osprzet z Ebaya wszystkie koszty rozpisane, mechanikow ktorzy mieli sie tego podjac...I...
zrezygnowalem....
Dzis 318Ci smiga moja Zona a ja Kupilem 2003 E46 M3 Smg...
Powody:
A)Wyszlo porownywalnie lub nawet taniej finansowo(Z perspektywy dluzszego czasu... poniewaz wiem ze juz w przeciagu 1-wszego roku wydalbym dodatkowe 25%-50% kwoty na Tzw.Docieranie czyli nieprzewidywane poprawki...Nie daj sobie wkrecic ze jest innaczej..czyli raz placisz i masz swiety spokoj.szczegolnie w przypadku tak "zaawansowanego silnika"...dodatkowo niektore usterki; szczegolnie w ukl.elektrycznym pozostana "nienaprawialne" az do Smierci Autka...),
I to wlasnie ten podpunkt zabije w tobie "Myslenie sercem" bardzo szybko... belive me

bo nie wiem jak ty ale ja nie potrafie sie cieszyc moja Betka kiedy cos w niej nie bangla jestem caly chory do czasu az usterka zostaje usunieta.
B)Napewno lepiej niz najlepsza przerobka + Pelne wyposazenie wnetrza(full elektryka,gps,etc) o ktorej w 318ci moglem tylko pomarzyc...
Podsumowujac...
Rozumiem ze "myslisz sercem" zreszta tak jak ja kiedys:)
bo "finansowo"....coz... myslac realnie to totalna glupota...
prawdziwym sleeperem moglby jedynie byc Sedan choc i tak kazdy na swiatlach co ma cokolwiek wspolnego z ta marka po gangu by rozpoznal blyskawicznie ze cos nie halo ta 1,9 i ze to M3
KUP M3 SMGII...A o przerobce zapomnij...Nie bedziesz zalowal Gwarantuje!!!
Ps.Jesli przypadkiem jestes w IRL to zapraszam do Dublin4 przewioze pare razy nawet dam sie przejechac to napewno przyspieszy podjecie odpowiedzniej decyzji
PM me to sie ustawimy.
Pozdrawiam
Rafal Dublin