BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] slabo swieca ksenony (xenony) /problem z samopoziomowa
PostNapisane: 11 lutego 2009, 00:55 
Pierwsze kroki

hej,mam problem,ktoregos razu zapalam swiatla i lewy ksenon "zlapal" swoj poziom a lewy opadl i zero reakcji :zdziwko: otwieram maske,zaczalem ruszac troche za zarowke i okazalo sie ze caly ten klosz co siedza w nich zarowki i co sie poziomuje to jest luzny i moglem nim ruszac jak chcialem :zdziwko: pomastrowalem i sam w koncu zalapal ale ktoregos razu znowu sie tak stalo,co to chole.... moze byc??stalo mi sie tak tylko dwa razy no ale jakby gdzies w drodze daleko mi w nocy piepsznal to masakra.
a drugi problem to to ze wymienilem ostatnio palniki na philips D2S 85122 z allegro za 140zl sztuka i....na poczatku pala sie ladnie na niebiesko,ale z czasem przechodza w biale a po minucie sa kur** zolte jak zwykle halogenowki :( jedze juz na nich z 20 godzin i caly czas jest ten kolor i jakosc swiatla do dupy.znajomy ma te same palniki ale nie zmieniane od nowosci i ladnie mu swieca na bialo z lekkim blekitem no i jaka widocznosc u niego jest hohoho.... a u mnie kwas:/wczesniej zalozylem 6000k jakies made in china to na poczatku ladnie mocno siwcily na niebiesko a po 20 sekundach juz sie robilo duuuzo ciemniej przed samochodem i z tymi philipsami jest to samo ze na poczatku kolor jest ladny i ostre swiatlo a po parunastu sekundach nie to ze zolte to i slabe swiatlo.czyzby jednak te philipsy to byl jakis bubel albo made in germany a tak naprawde china??
wie ktos cos moze na ten temat??pomozcie bo kurde wywalam niemala kase puki co w bloto:/
czy mozna polerowac szklo reflekotra w e46 2003rok??bo mam juz niezle zniszczone przez fruwajace kamienie....

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2009, 20:34 
Pierwsze kroki

halo,pomorze ktos??

Tytuł:
PostNapisane: 12 lutego 2009, 18:17 
Częsty bywalec

Arturro100, Co do tego opadania kloszy reflektorów to będziesz musiał go rozebrać i zobaczyć czy nic nie spadło-jakieś mocowanie albo coś. Ja miałem co prawda taki sam problem u siebie, że jedno światło świeciło dosłownie na 2 metry tylko i też cały środek lampy latał, ale u mnie są takie regulatory które potrafią się urwać i takie są objawy. U ciebie ich nie ma ale jest coś innego odpowiedzialnego za regulację świateł. Jak pisałem-musisz rozebrać lampę na pół. Poodpinać zatrzaski i wtedy osobno będzie szkło a osobno klosze z całym tyłem.
Co do drugiego problemu to możliwe że te poprzednie chińskie lampeczki przypaliły ci gniazda. Ja bym odciął przewód przed wtyczką i podłączył bezpośrednio żarówkę omijając właśnie wtyczkę i sprawdził czy jest nadal problem. Jeżeli będzie to możliwe że masz walnięty sterownik świateł. Trzeba by go wyjąć i zawieść nawet do jakiegoś gościa co telewizory ładuje i ci sprawdzi czy wszystkie podzespoły są sprawne.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1