BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 12:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
El-Tomaso napisał(a):
lizardking, skoro chłopak pyta o opony w cenie 240 za sztukę to zakładam że nie ma większej kasy i nie jest w stanie sobie pozwolić na droższe. Żeby kupić coś na prawdę dobrego i nowego musiałby wydać na komplet najbidniej 1500 zł. Widzę że nie rozumiesz że nie każdego stać np na nowe Bridgestony czy Yokohama. Ja np kupuję na wiosnę ori aluski 17 albo 18 jeszcze nie wiem. I też nie mam 5000 na nowe tylko będą to używane a oponki jako takie aby sezon przelatać a na drugi dopiero jakieś porządne nóweczki.

No bo jak zwykle każdy chce mieć BMW co by się lansować na rewirach ale na eksploatację poza tankowaniem (oczywiście gazu) już go nie stać. Kupię se 18stki z jakimiś zajechanymi kapciami ale jaki lans będzie !!! :hyhy:

Szczerze nie wiem jak można kupować używane opony do samochodu którym się jeździ na co dzień ?! LUDZIE ! To jest wasze bezpieczeństwo a czasem także waszych dzieci i najbliższych kupcie sobie mniej przylansione i wypasionone fele w rozmiarze 16 a na to dobre NOWE opony :mur: :zabawa: Przelatasz sezon albo się zawiniesz na swoich nowych 18stkach prosto pod tira przy pierwszej ulewie, to dopiero będzie lans jak pokażą twoje foty na Interi wprasowanego pod 15 tonowego tira. :wstyd:

Przyznam się tak mam używane opony !!! I jeżdże na nich w moim E28 ale ono w zimię nie jeździ, w deszcz nie jeździ a jak już wyjeżdża to zazwyczaj w nocy przy minimalnym natężeniu ruchu i ten samochód służy do dawania frajdy z jazdy, czytaj opony znikają w tempie ekspresowym tylko w takich przypadkach dopuszczam możliwość założenia używek bo nowych się po prostu nie opłaca. W samochodach którymi poruszam się na codzień zmieniam opony po maksymalnie 4-5 latach bo tak jak ktoś wcześniej napisał tracą swoje właściwości po tym czasie bardzo drastycznie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 13:58 
Pierwsze kroki

Na oponach nie powinno sie oszczędzać...tak naprawde kontakt naszego auta z podłożem to własnie te cztery opony więc muszą być dobre jeżeli nie chcemy mieć przez to problemów... :D Więc zanim zakupicie opony chińskie radzę sie dobrze zastanowić... :D

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 14:44 
Forumowicz

NIE NIE NIE w gre wchodza tylko nowe opony, nawet jesli to maj byc opony niezbyt znanej firmy.W tej chwili mam wanli i zaczynaja strasznie wyc przy niskich predkosciach ale swoje tez juz przejechały.
Na necie juz wiem co warte sa opony za 250 zł za sztuke,ale zobaczymy jest jeszcze troszke czasu na poszukiwania....

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 15:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 332i
Kod silnika: s50b32
ja brałem u tego goscia rok temu FULDA CARAT EXELERO 215/45R17 w cenie 230zł,ma jeszcze barum,infinity,firestone.sa to opny nowe z 2006r
http://moto.allegro.pl/item544207599_no ... zedaz.html
http://moto.allegro.pl/item544209922_no ... zedaz.html
http://moto.allegro.pl/item540146824_no ... a_hit.html
http://moto.allegro.pl/item544204344_no ... zedaz.html

Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2009, 15:16 
Forumowicz

Tylko dobre opony są w stanie pokazać prawdziwy charakter auta, a dodatkowo poprawiają bezpieczeństwo.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lutego 2009, 15:29 
Forumowicz

A co byscie powiedzieli na cos takiego bo firma dobra tyko ten rok produkcji :kwasny: http://moto.allegro.pl/item556002630_br ... _nowe.html

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2009, 11:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 36
Kod silnika: M43B18
Polecam ci kolego takie oponki do twojego autka http://www.oponeo.pl/dane_opony/49/4097 ... 91_w.htmlx ja takie mam u siebie :ok: cena przystępna i niewiele wyzsza od twojego budżetu a producent markowy. Zimówki też mam dunlopy m3 sport :ok: i spisują sie rewelacyjnie pomimo opini kilku ludzi ze guma za twarda

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2009, 12:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
Blazer, a Ty myslisz ze jestes Bogiem bo jezdzisz BMW ?? na kazdym kroku podkreslasz ... masz BMW to .. mjezdzisz BMW to ... wez sie opanuj ... czlowieku dorobiles sie E90 i ponizasz wszystkich innych.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2009, 14:50 
Forumowicz

marcellchen napisał(a):
Blazer, a Ty myslisz ze jestes Bogiem bo jezdzisz BMW ?? na kazdym kroku podkreslasz ... masz BMW to .. mjezdzisz BMW to ... wez sie opanuj ... czlowieku dorobiles sie E90 i ponizasz wszystkich innych.

marcellchen, prosiłbym o przykłady, bo nie wiem w którym miejscu poniżam wszystkich innych i "uważam się za Boga" (jeżeli rzeczywiście doszło do poniżenia innych to postaram się to zmienić).
Jeżeli własne zdanie i opinia mają charakteryzować Boga-to tak jestem nim, ale myślę, że na tym forum jest więcej takich "Bogów". Masz prawo nie zgadzać się z moją opinią, ale uważam, że nie masz prawa mnie obrażać.
A co do e90 to masz rację dorobiłem się, bo marzyłem o takim samochodzie jakim teraz jeżdżę.
P.S. Ale mam już nowe marzenia.

Tytuł:
PostNapisane: 14 lutego 2009, 14:55 
Forumowicz

Sorry, że jeszcze nie na temat, ale zastanawia mnie dlaczegomarcellchen, próbuje namieszać :dobani: w wymianie zdań, każdy sobie pisze co tam myśli (wymienia opinie, doświadczenie) nikt nikogo nie obraża, a tu taki jeden próbują kłótnie wywołać. Nie jestem w stanie zrozumieć działania niektórych ludzi. Przykro mi. :dobani:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1