BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] dziwne zachowanie bmw520i e39
PostNapisane: 15 marca 2009, 22:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 520I
Kod silnika: M54 B22 - 226S1
mam bmw520i i zachowuje sie dziwnie samochód wczesniej stracił moc i szarpał okazało sie ze padł czujnik połozenia wałka rozrządu wymieniłem chodził ok nastepnie padła mi cewka ( moduł )zapłonu na 2 baniaku wymieniem i samochud nie szarpał.Po paru dniach problem wrócił samochód szarpie i obroty szaleja niema mocy co sie okazuje na nastepny dzien odpalam i wszystko ok jezdzi normalnie przyspieszenie ok wszystko w porzadku i znowu nastepny dzien tosamo odpalam zaczynam jechac samochód powoli traci moc nie reaguje na gaz po chwili reaguje ale go muli
po 2 godzinach odpalam wszystko normalnie moc ok przyspieszenieok przca silnika ok swiece wymienione na nowe niewiem o co chodzi bmw5201

Ostatnio edytowano 15 marca 2009, 22:45 przez tomasz1979, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 marca 2009, 22:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Tylko wizyta na porządnym komputerze Cię ratuje przyczyn może być wiele od uszkodzonych czujników po przetarte lub zaśniedziałe kable.
Mi to pasuje objawami na CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU ale bez komputera niczego nie możesz być pewny.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1