W moim E39 turing wycieraczka nie śmigała w momencie kupna autka, próbowałem ją poruszać przy otwartej szybie tylnej klapy łapami i okazało się że stoi jak przymurowana i ani drgnie, więc pomyślałem że jakaś blokada jest żeby jej przypadkowo nie przestawić żeby zawsze trafiła w napęd przy zamykaniu szyby, i tu się myliłem i to grubo
Wycieraczka ma w rękach lekko latać nawet za ten bolec od środka jednym paluchem powinieneś ja poruszyć jeśli tak się nie dzieje to znaczy że się zatarła syfem i wystarczy ją rozmontować przesmarować i gra gitara
Ja niestety dowiedziałem się o tym za późno i dałem auto mechanikowi który za wymianę modułu wycieraczki skasował mnie 250 zł (w tym miejscu go gorąco pozdrawiam

)
nie wiem czy wymienił moduł ale teraz można wycieraczką ruszać paluszkiem więc podejżewam że tylko ją przesmarował i gra
Jeśli twoja wycieraczka stoi w miejscu i ani drgnie przy otwartej szybie tylnej klapy to może być właśnie ten problem z którym poradzisz sobie sam opis jest gdzieś na forum jak się do tego zabrać
pozdrawiam
StraHu
ps. Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł