BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 maja 2025, 02:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] szarpanie silnika
PostNapisane: 23 marca 2009, 20:25 
Pierwsze kroki

Witajcie!!
mam od miesiąca e39 530d i mam lekki problem z silnikiem, jak zapale rano jest ok a jak się trochę nią przejadę to zaczyna silnik dziwnie trząść jakby nie paliła na wszystkie cylindry jak dodam gazu to sie poprawia, objawy te mam tylko czasem i nie wiem co jest przyczyną atuo spala mi ok 10-11l/100km, przejechane jest ok230 tys, skrzynia automat PROSZĘ POMÓZCIE BO JAK POJADĘ DO "FACHOWCA" do skroi mnie jak złoto i g***o zrobi

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 20:32 
Pierwsze kroki

auto jest po wymianie filtrów, ojeju etc, przed wymianą filtra paliwa i olejów szarpała tylko jak ją zapaliłem dodałem gazu i było ok. teraz szarpie po krótkiej przejażdzce

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2009, 23:39 
Pierwsze kroki

mam to samo już djagnozowane było wszysko i została postawiona diagnoza na wtryski...bardziej na któryś jeden z nich

Tytuł:
PostNapisane: 26 marca 2009, 09:14 
Pierwsze kroki

hmm..... tak myslaem też, ale jak kupilem to auto to nie bylo grama paliwa i zero pradu, naladowalem baterię i tylko przy starcie tak kulawo chodzil jak dodalem gazu to wszystko bylo ok, po wymianie filtrów jest rano ok. jak przejadę kawalek to zaczyna skakac

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2009, 16:01 
Pierwsze kroki

Witam.
Mam podobny problem-moje auto to e39 5.23i silnik m52.
Po zapaleniu(auto zimne) i przejechaniu kilku kilometrow przy dodaniu gazu(ok.3000 obrotow) auto zaczyna szarpac,przerywac.Po tych dziwnych szarpaniach auto odczuwalnie traci moc.Dzieje sie tak tez przy wiekszych predkosciach.Dodam ze po wylaczeniu silnika i ponownym wlaczeniu auto zachowuje sie normalnie.Wymienilem przeplywomoez,czujnik polozenia walu,walka rozrzadu,filtr paliwa,swiece,nawet cewki i nadal dziwne szarpanie nie ustaje.Czy wina moze byc pompa paliwa? POMOCY

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 10:14 
Pierwsze kroki

u mnie wymieniono jeden wtryskiwacz i poprawiono wszystkie wtyczki elektryczne tzn. wszystkie od inst wtryskowej, auto jedzie jak trzeba

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 11:25 
Pierwsze kroki

Problem moze byc przez wtrysk sterujacy(to ten do ktorego podlaczony jest przewod elektryczny)moze byc popekana obudowa z plastiku przez co nie dziala jak powinien.Mialem tak w swojej 525tds kiedy pracowal na niskich obrotach ,po dodaniu gazu i puszczeniu problem na jakis czas znikal.Koszt uzywanego 600pln.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 12:52 
Pierwsze kroki

Dziekuje slicznie za odpowiedzi!
Przyznam,ze o tym jeszcze nikt mi nie mowil.Pewnie komputer tego nie pokaze?Do tej pory pokazywal czujnik polozenia walu i walkow rozrzadu,ktore wymienilem i niestety bez poprawy.Potrafie prawie caly dzien spedzic na roznych stronkach i szukac podobnych objawow szarpania mojej BMKi lecz nic podobnego nie znalazlem..Jeszcze raz dzieki za podpowiedz :) Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2009, 13:03 
Pierwsze kroki

.....a dodam ze moja e39 to nie diesel wiec mozemy wykluczyc problem wtrysku sterujacego,o ile sie nie myle?Jestem nowy na forum i moze podpialem sie do zlego tematu...ale musialem jakos zaczac he :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1