BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 czerwca 2025, 04:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Regeneracja przekladni czy uzywka?
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 13:08 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318D Chip 180KM
Kod silnika: M47
Hey
Mam przekladnie kierownicza do regeneracji bo w kierownicy mi na wiekszych nierownosciach stuka.
I czy lepiej dac do regeneracji moja (do kolesia ktory sie zna na rzeczy i zrobi to bardzo dobrze) czy kupic gdzies uzywke sprawna i zamontowac??
doradzcie :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 13:35 
Forumowicz

robiłem przekładnie w eskorcie i i tak dobrze zrobiona przekładnia kosztuje majątek (wymienione wszystkie el.) a taka na sztuke gdzie wymienisz tylko ślimaka kosztuje z 200zł a sam ślimak w połączeniu z wyeksploatowanymi pozostałymi częściami to tylko dorażna "pomoc" (żeby pogonić auto) lepiej poszukaj używki ale z auta bez wypadkowego ew. walonego w tył!!!!!!!!!! i bedziesz smigał aż miło swoja droga to ile masz nastukane że ci padła?? może tylko trzeba ją wyregulować i nasmarować bo że się reguluje to chyba wiesz?? a może jak ci stuka to siedzą drążki kierownicze a nie przekładnia ktoś ci stwierdził że top przekładnia czy sam tak sobie myślisz (przekładnia tak szybko nie siada ) :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 13:51 
Forumowicz

Mam przejechane 140tys. Bylem na trzepakach itd i nic. Wszystko wyglada ok. Ale jak jade po duzych nierownosciach typu tory kolejowe przejezdzam, kostka to w kierownicy puka i stuka cos...ze tu u gory czuje i slysze. :/

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 14:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
grax, słuchaj miałem to samo! Byłem u jednego fachowca, stwierdził, że są luzy na maglownicy. Regeneracja jakieś 400PLN. Pojechałem w inne miejsce, niby porządny serwis i zasugerowałem im, żeby sprawdzili przekładnie. Diagnoza: są luzy. Podjechałem w trzecie miejsce na kompleksowe badanie zawieszenia i układu kierowniczego. Stwierdzili, że muszę wymienić drążek, końcówkę drążka, wahacz, tuleja (o tych ostatnich wiedziałem). Po wymianie i zrobieniu zbieżności ani śladu stuków... Nie gwarantuję, że masz to samo ale spróbuj może gdzieś jeszcze zdiagnozować problem. A jeśli okaże się jednak, że to przekładnia to na Allegro jest facet z Łodzi, za ok. 600PLN ma do E46

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 14:13 
Forumowicz

A w E46 jest jakas sruba regulujacu luz na przekladni? Jesli tak to w ktorym miejscu?? To moze sprobuje ja troszke dokrecic.

Jacek: To jak co to dam do regeneracji w bdb firmie w gwarancja i bedzie chyba ok mam nadzieje :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 14:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Co do śruby to nie mam pojęcia. :| Sprzedawca daje 12 m-cy gwarancji na swoje przekładnie i ewentualnie możesz zostawić swoją w rozliczeniu.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 15:23 
Pierwsze kroki

:)

Ostatnio edytowano 27 kwietnia 2009, 15:29 przez mariusz16, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 15:25 
Pierwsze kroki

witam jestem z Gdańska i regeneracja w dobrym zakładzie polega na tym że mogą wymienić ci wszystko , czyli uszczelniacze ( na nowe ) są ich 4, nowy wałek ( chodzi o ten do którego przykręcają ci drążki ) , nowy sterownik , kasowanie luzów , tulejowanie wszystko można zrobić ze będzie git ale z tym wszystkim idzie cena np kompletna regeneracja 700 zł + demontaż / montaż do 300 zł + płyn 50 zł , ( jeżeli uszkodzone gumy to w zależności jakie są ceny tych osłon a je tez trzeba wtedy wymienić ) lecz można zrobić regeneracje tylko tego co chcesz na przykład , jeżeli masz luz to tylko to można zrobić , jeżeli wyciek to też można zrobić tylko tam gdzie wyciek , i tylko na to masz gwarancje ( chyba że kompletna to na całość ) , ja polecam regeneracje luzów jeżeli nie cieknie ci nigdzie :) PS jedyne co się nie zmienia z ceną to montaż / demontaż , jest możliwość że sam ja możesz wymontować i przywieść zawsze 300 zł w suchym. pozdrawiam PS gwarancji np Auto Nowak Service udziela 6 miesięcy gwarancji

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 19:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 325iA Cabrio
Kod silnika: M54B25
Garaż: R1200GSA K25, E61 520d LCI
Pytanie do uzytkownikow z gdanska,

czy regenerowal ktos z was maglownice w Nagengast??

Prosze o opinie.

Tytuł:
PostNapisane: 27 kwietnia 2009, 22:04 
Pierwsze kroki

są zwolennicy i przeciwnicy ja osobiści nie polecam, nie będę nikogo oczerniał , po prostu wolę jechać w inne miejsce :) gdzie się znają a nie wciskają niby po regeneracji ale używkę która nie wiadomo ile pochodzi :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1