Witam!
Mam problem z moim autkiem polegający na tym, że podczas skręcania coś trzeszczy, najprawdopodobniej jest to wspomaganie, ale pewny nie jestem.
Dodatkowo dodam, że kiedy koła są skręcone i pokonuje zakręt to puszczając kierownicę po pokonaniu zakrętu koła same nie dążą do prostego toru jazdy, a są jakby przyblokowane i jeśli sam nie wyprostuje kół przy pomocy kierownicy to koła same nie chcą się wyprostować.
W związku z powyższym chciałem zapytać doświadczonych użytkowników tej super marki co muszę zrobić, aby powyższy problem wyeliminować?
Czy muszę wymienić pompę wspomagania, czy może nie tylko ją, a coś jeszcze?
Czy sama wymiana pompy jest dość skomplikowana i wymaga jeszcze wymiany jakiś dodatkowych płynów? (nie mam zamiaru sam jej wymieniać, ale próbuje określić ile czasu zajmie to mechanikowi i co do tego potrzebuje, bo niewątpliwie ma to wszystko wpływ na ostateczny koszt naprawy).
Jak zawsze z góry dziękuje za każdą odpowiedź, zarówno tą, która pozwoli niemal jednoznacznie określić problem, jak i tą, która choćby przyczyni się do skierowania problemu na właściwe tory