Hej, jestem po montażu sprysków. Na szczęscie obeszło się bez komplikacji. Otóż cały montaz mozna przeprowadzić własnoręcznie, ze znajomym rozprowadzilismy wezyki, montaż zbiorniczka z pompkami, listewek podreflektorowych. Nawet udało się bez zdejmowania zderzaka

co w przypadku montażu dysz jest ciężkie.
Przyszła kolej na elektronikę.
Przed montażem sprysków trzeba podpiać auto do DIS'a i wtedy sprawdzi się czy jest taka opcja dostepna bo mozna pozakładać cały set a okaże się później ze nie będzie możliwości podłaczenia pod modół spryskiwaczy szyby i wycieraczek (jak się nie myle modół komfortu musi to obsługiwać) i na nic wszystko.
U mnie była taka mozliwość

i po zamontowaniu przekaźnika (koszt przekaźnika nowego w serwisie BMW 40 zł) w module pod schowkiem a następnie programowanie DIS'em i wszystko chodzi.
Spryski reflektorów działają co 5-te psiknięcie na szybę lub w zależności od pokonanego dystansu (jeśli się nie psika na szybę a jedzie na trasie bo wiadomo reflektory sa niżej jak szyba).
Programowanie modułu 150 zł mnie wyniosło no i oczywiście wiażka kabli od 2 pompek do modułu jakieś 60 zł.
Czyli reasumując:
- przekaźnik 40 zł
- wiażka kabli od 2 pompek do modułu 60 zł
- programowanie DIS'em 150 zł
To takie moje drobne uwagi dla osób przymierzających się do zabiegu tego. Ale warto, naprawdę warto.
Polecam.