Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Tytuł: [e46]odma - rodzaje odmy, falujące obroty od odmy?
Napisane: 31 sierpnia 2010, 16:54
Pierwsze kroki
Posty: 69 Lokalizacja: Radom Moje BMW: E46 Kod silnika: M54B30
Witam. Wymieniałem odmę, wyczytałem, że może ona być winna falowania wolnych obrotów. Objaw jak na tym filmiku:
Jednak problem nie ustąpił, dalej mi tak spadają za nisko i ogólnie jakby ustawiały się niżej niż powinny, przez co silnik ma lekkie wibracje. Zainteresowało mnie to, że odma którą kupiłem (oryginał) jest nieco inna od tej starej, stara miała taki odpowietrznik jakby - foto:
Nowa tego nie ma, pozatym do czego jest to najmniejsze wyjście w odmie? :
W starej było to zaślepione, w nowej tej zaślepki nie dali wiec założyłem od starej ale do czego to jest?
_________________ Pomoc drogowa http://autoaid.pl Radom i okolice, oraz transport samochodów z UE.
Tytuł: Re: [e46]odma - rodzaje odmy, falujące obroty od odmy?
Napisane: 31 sierpnia 2010, 21:00
Pierwsze kroki
Posty: 69 Lokalizacja: Radom Moje BMW: E46 Kod silnika: M54B30
Też miałem taki pomysł, no ale do czegoś to raczej musi być, być może w niektórych modelach przy lepszym wyposażeniu do czegoś to jest podłączone? Odsłonięte będzie chyba po prostu łapało syf?
_________________ Pomoc drogowa http://autoaid.pl Radom i okolice, oraz transport samochodów z UE.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 57 gości