Witam, jak w temacie mam BMW E39 2.0 TD 136KM 2001r., ostatnio zaczol mi strasznie trzesc silnik na wolnych obrotach ale poza tym auto pracowalo bardzo dobrze, pojechalem na komputer okazalo sie ze wtryskiwacz sterujacy jest uszkodzony - jak sie okazalo cewka w nim padla, kupilem uzywany sprawny i oddalem wszytkie do sprawdzenia do Bosh Serwisu, przelozyli ta cewke do mojego wtryskiwacza bo niby lepiej jak beda 4 identyczne i wyregulowali je, powiedzieli ze sa mechanicznie dobre. Wyreglowane wtryski odebralem i zawiozlem do mojego mechanika aby je wsadzil do auta, po wsadzeniu auto chodzi jak...kopci, brak mocy, i podczas jazdy strasznie trzesie. Mechanik powiedzial, ze cos z wtryskami bo nic innego nie ruszane bylo, zadzwonilem do Bosch'a i opowiedzialem o wszystkim, a oni powiedzieli, ze wtryski zostaly wyregulowane zgodnie z normami jakie przewiduje producent i sa sprawne bo byly sprawdzane na maszynie i zganiaja na mechanika, ze mogl czegos nie podlaczyc lub zle cos podlaczyc, on zas zgania na nich...mozecie cos poradzic, mial ktos taka usterke, dodam ze kopci na czarno i strasznie czuc spaliny
|