BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 lipca 2025, 21:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] 323CI dalszy problem z układem chłodzenia..pomocyy..
PostNapisane: 1 października 2010, 21:40 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
Travis88 napisał(a):
Węże na goracym silniku nie mają być twarde tylko miękkie... Twarde beda tylko wtedy gdy układ bedzie zapowietrzony.

Bzdura niestety. Korek zbiornika wyrównawczego utrzymuje ciśnienie robocze na poziomie 1,2-1,5Atm, maksymalnie do 2 Atm. Nie wiem jakim cudem mają być miękkie przy sprawnym układzie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 października 2010, 09:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 323ci
Kod silnika: M52B25
U mnie robi się takie ciśnienie że wąż od zbiorniczka do termostatu puchnie aż mało nie pęknie aż się odkształca.Po odpaleniu z rana wali białym dymem i strasznie kuleje.Nie ma mocy tyle ile powinien a masło jest również na bagnecie.Raczej tu nie chodzi o zapowietrzenie:(

KaZico do roboty głowicy niestety mój brat nie ma blokad do łańcucha i ustawienia potem vanosa dlatego nie zrobi mi sam.Ale mam znajomego w zakłądzie zajmującym się tylko BMW i za samą robotę biorą 500zł zamiast 1000 po znajomości hehe także jednak robie.Komplet uszczelek Earlinga koleś mi załatwił za 370zł do tego orginalne śruby 140zł, olej 120zł i płyn chłodniczy 25zł plus głowica o ile szczelna 200zł.Jeśli będzie to sama uszczelka to zmieszczę się w 1500zł spojojnie.

PostNapisane: 2 października 2010, 11:18 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i
Podjedź do serwisu gdzie mają specjalne urządzenie do sprawdzania obecności spalin w układzie chłodzenia. Wtedy jest krótka piłka.

PostNapisane: 8 października 2010, 16:40 
Pierwsze kroki

poszła uszczelka a na dodatek po sprawdzeniu okazało się że i głowica pęknięta:( drugi silnik kupiony właśnie idzie przekładka.Zobaczymy co z niego będzie.ehh

PostNapisane: 8 października 2010, 17:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
to masz dokładnie to samo co ja :P moje auto już prawie na ukończeniu, po dokładnym rozebraniu okazało się, że ze starości uszkodziły się prawie wszystkie przewody wodne i olejowe do okoła silnika.

PostNapisane: 9 października 2010, 11:10 
Pierwsze kroki

no i mnie już kończą składać w poniedziałek będę miał.Dzis mają odpalic silnik i zmierzyć cisnienie będzie wiadomo co kupiłem hehe.U mnie przewody okazały się jeszcze dobre więc nie kazali nic wymieniać.Zobaczymy jak sie zakończy cała akcja

PostNapisane: 9 października 2010, 15:59 
Pierwsze kroki

no i włożyli silnik i co???? nie trybi:( ma 0 cisnienia na 3 pierwszych cylindrach:((((((dlaczego tak jest?co to oznacza?oprócz tego że kupiłem zje.. silnik? da się cos ztym zrobić?

PostNapisane: 9 października 2010, 16:04 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
no i dlatego remontuje swój silnik... teraz zapłacisz 2x za wkładanie + koszta na paliwo a dalej będziesz miał niewiadomo co

p.s kup 2.8 silnik :P

PostNapisane: 9 października 2010, 16:08 
Pierwsze kroki

no oki wiem ale ja chcialem i tak wsadzic silnik drugi i go sprzedawac bo mam auto firmowe wiec nie chciałem sie pchać w koszta.co teraz da sie z tym silnikiem zrobic?silnik moge oddac i kase mi zwrocą bo dzwonilem.ale dlaczego silnik nie ma cisnenia?pozapiekało się cos w nim?czy da sie coś z nim zrobić?

ps.najprawdopowobnie silnik się zastał.Ponoc stał pół roku.Z tego co mówią zalać olejem i powinien ruszyć

PostNapisane: 11 października 2010, 17:12 
Pierwsze kroki

No i po zalaniu silnika i 2dniowym odstaniu.Silnik odżył.Odpalił troche pokulał popracował i wszytsko się uspokoiło zaczął elegancko pracować i ciśnienie zaczęło roznąc po małej przejażdżce wszystko się wyregulowało i teraz wszytsko dobrze pracuje(jak narazie) teraz tylko zmienić olej i mam nadzieje że będzie spokój.W końcu moje cacko stoi pod domem:)))

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1