BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 lipca 2025, 20:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: E46 320d FL Problem z wibracjami na wolnych obrotatach
PostNapisane: 5 grudnia 2010, 17:51 
Pierwsze kroki

Witam panowie. Mam taki oto problem: Jak odpale samochód gdy jest zimny to czasami wpada w straszne wibracje. Trzęsie całym samochodem jak traktorem problem pojawia sie nie zawsze natomiast ustępuje gdy zgaszę go i odpale ponownie. Drugi problem jest taki ze gdy jadę czwartym, piątym biegiem w granicach od 80km/h do 120km/h coś zaczyna buczeć w napędzie jakbym jechał po chropowatej powierzchni. Wydaję mi się ze to ze skrzyni aczkolwiek mogę sie mylic. Problem ustępuje gdy przyspieszam lub wrzucę bieg jałowy. Czy ktoś miał już podobny objaw?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 320d FL Problem z wibracjami na wolnych obrotatach
PostNapisane: 5 grudnia 2010, 17:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
Agovirin napisał(a):
Drugi problem jest taki ze gdy jadę czwartym, piątym biegiem w granicach od 80km/h do 120km/h coś zaczyna buczeć w napędzie jakbym jechał po chropowatej powierzchni. Wydaję mi się ze to ze skrzyni aczkolwiek mogę sie mylic. Problem ustępuje gdy przyspieszam lub wrzucę bieg jałowy. Czy ktoś miał już podobny objaw?

Witam kolego słuchaj jak wrzucisz na luz i jest taki odgłos buczenia to albo podpora wału jest do wymiany, bo może łożysko się kończy w niej albo zacierają/ kończą ci się łożyska w dyrze i taki odgłos buczenia będzie się rozchodził, tak miałem sprinterze . :) Ja bym na to postawił :niepewny:

Tytuł: Re: E46 320d FL Problem z wibracjami na wolnych obrotatach
PostNapisane: 5 grudnia 2010, 18:01 
Pierwsze kroki

Właśnie o to chodzi że na luzie jest wszystko w porządku albo jak przyśpiesze. Podpora to raczej odpada bo wymieniałem ją jakoś z rok temu na OE BMW. Także to raczej odpada.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1