BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 21:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: E46 problemy z odpalaniem
PostNapisane: 27 września 2011, 17:17 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 2.0 D
Witam. Od ubieglej zimy mam problem ze swoja e46 2.0 d rok produkcji 2000. Problem rozpoczął się i w sumie nadal trwa - na odpalaniu. W lutym wymieniłem świece ( okazaly sie 3 przepalone) oraz nowy aku. Było ok. W kwietniu ponownie problem z odpalaniem. Myslałem , ze moze aku jakiś trefny -ale wszystko ok. Na komputerze okazało się, że jakieś problemy z paliwem ( nie pamietam dokladnie). Po analizie fizycznej przez mechanika okazało się, że pomopa vp 44 :dobani: przecieka, do wymiany był jakaś membrana ( nie pamietam dokladnie) . Po zlozeniu w calosc autko odpalalo ładnie, ale popma jakby sie czasami blokowala ( podczas dodania gazu, auto nie reagowalo - dopiero za jakis czas odpuszczalo), po kolejnej wizycie okazalo sie, ze pompe trzeba wymontować i oddac ponownie do przegladu - tym razem jakieś zapadki. Ok nie wspominając o kosztach - popma jest ponownie w aucie. Auto prawie odpala "od kopa" - po nocy, a także po zgaszeniu silnika do 10 minut. Jesli odpali wszystko jedzie jak najbardziej dobrze. Natomiast po dłuższej przerwie od 2 do 10 godzin - auto długo kręci, po czym jak odpali strasznie kopci ( pewnie przez nie przepalone paliwo) . Auto odpaliło za każdym razem. Macie jakieś pomysły??/ U tych gości, co wymienialem popme juz nie chce szukac pomocy, bo jakies glupoty wygaduja. Bylem u innego - mysli, ze problem moze byc z wtryskami??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 problemy z odpalaniem
PostNapisane: 28 września 2011, 22:43 
Forumowicz

Moje BMW: E53 fl
Podjedz do kogoś na kompa i niech sprawdzi jak podają wtryski a może znajdzie się jakiś inny błąd .....

viewtopic.php?f=6&t=97653

Tytuł: Re: E46 problemy z odpalaniem
PostNapisane: 30 września 2011, 13:32 
Forumowicz

Moje BMW: E32
Kod silnika: M30B35
Wtrysków na kompie się nie sprawdzi w tym silniku. Ponownie może być problem z pompą. Trzeba podpiąć pod kompa i obserwować jaką ma dawkę rozruchową. Może źle ustawili pompę w aucie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1