BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 23:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] Zawieszenie tył e39 (nivo??) problem POMOCY!!
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, 06:52 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e39
Zaczne witam wszystkich:)

mam nastepujacy problem pewnego razu zaswiecil mi sie komunikat ze nie dziala regulacja tylnego zawieszenia. wiec udalem sie do warsztatu podlaczyli pod kompa zero bledow wszystko ok. wiec zaczelismy sprawdzac czy dziala usiadlo 3 facetow do bagaznika (ok 250kg) kompresor zaczął pompowac auto sie podnosilo, wysiedli auto sie opuscilo. ale blad caly czas na desce rozdzielczej wyskakuje odlaczyli czujniki podlaczyli jeszcze raz podlaczyli pod kompa i caly czas zero bledow. Ma ktoś jakis pomysł jak ugryść temat przeczytałem troche wątków jedni pisza ze plyn od wspomagania sprawdzic inni pisza ze on niema nic wspolnego. dodam autko stoi rowno caly czas... mial ktos moze podobny przypadek albo poradzi jak ugrysc ten temat??

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] Zawieszenie tył e39 (nivo??) problem POMOCY!!
PostNapisane: 8 kwietnia 2012, 07:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: S52B32
może siadła sama komunikacja pomiędzy agregatem / sterownikiem agregatu a modułem stąd wyskakuje ci błąd trzeba posprawdzać kostki przyłączeniowe. możliwe także że na słabym kompie byłeś nie wszystkie uniwersalne mogą zajrzeć głębiej.

PostNapisane: 8 kwietnia 2012, 08:11 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: e39
mowisz kostki przylaczeniowie to masz na mysli te od czujnikow co sa 2 czy cos innego?? bylem na 2 i to samo zero bledow.

PostNapisane: 8 kwietnia 2012, 18:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 36
Kod silnika: M52B25
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=65425
W e39 nie ma nivo czyli układu hydraulicznego. Jest układ pneumatyczny czyli powietrze jest sprężane i pompowane do poduch więc płyn do wspomagania nic nie ma do tego :)

Moja skromna Galeria - viewtopic.php?f=6&t=65425

PostNapisane: 31 sierpnia 2015, 14:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 Touring M pakiet
Kod silnika: M54B22
Podepnę się pod temat bo mam w miare podobnie a mianowicie:mam problem z nivo a mianowicie z dnia na dzień przestała pracować pompka, auto stoi równo nie opada. Po wizycie u znajomego mechanika po podlaczeniu pod komputer auto reaguje tak jak powinno czyli jak daje sygnal do podniesienia auta to pompka pracuje i podnpsi auto i tak samo z opuszczaniem czyli wychodzi z tego ze układ jest sprawny. Impa błędów nie pokazuje, tylko na wyswietlaczu zegarow widnieje ze nivo jest nieaktywne i auto samo z siebie nie uruchamia pompki. Reasumujac- przy użyciu komputera uklad reaguje natomiast auto samo z siebie nie uruchamia pompki i ciągły błąd na desce mimo braku bledow w inpie. Czy ktos madry z forum doradzi? Elektrycy w moim miescie maja terminy na za 2 tygodnie wiec może ktos tutaj szybciej ogarnie co i jak. Pacjent to E39 turas z 2002 roku. Bede wdzieczny za pomoc.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1