BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e39] samoistne właczanie sie kirunkowskazu prawego
PostNapisane: 5 lipca 2012, 15:17 
Pierwsze kroki

Witam, od paru dni dzieje mi się coś takiego: najpierw idę sobie do auta w tu widzę ze świeci mi się jedna z żarówek postojowych z tylu po prawej stronie oraz ringi również tylko po prawej stronie. Po jakimś czasie nie wiem z jakiej to przyczyny ale przestały świecić, za to po przekręceniu kluczyka na zapłon, zaczął mrugać mi prawy kierunek po mimo ze przełącznik był na pozycji 0. Mrugała cala prawa strona czyli kierunek tył, przód i boczny, i tak sobie mrugał raz szybciej raz wolniej za chwile gasł po chwili znów i tak się działo przez jakiś czas i w ciągu dnia przestało... cały dzień było niby ok no i kolejnego dnia znów podobnie tyle ze już nie paliły się postojowe tylko po przekręceniu kluczyka po chwili znów zaczęło się z tym kierunkiem...chciałem podjechać do elektryka i przez cala drogę co było chwile spokoju to co jakiś czas zapalał się prawy kierunek i parę razy pomrugał i jak dojechałem to znów cisza wiec uznałem ze nie wiele zdziała elektryk i postanowiłem jeszcze to poobserwować. Jedyna prawidlowosc jaka mi się wydaje to ze działo mi się tak dwa razy do tej pory i przed każdym razem padało a na drugi dzień świeciło słonce co by tłumaczyło jakieś zwarcie i wyschniecie w ciągu dnia... tyle sobie wykolejeniem ale nie mam pojęcia gdzie to zwarcie i czy dobrze mi się wydaje czy może to porostu zbieg okolicznosci.:/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e39] samoistne właczanie sie kirunkowskazu prawego
PostNapisane: 5 lipca 2012, 15:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Cały czas dzieje się to tylko po prawej stronie?

Może brak masy (to bym najpierw sprawdził), albo tak jak mówisz, jakieś zwarcie.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

Tytuł: Re: [e39] samoistne właczanie sie kirunkowskazu prawego
PostNapisane: 7 lipca 2012, 18:56 
Pierwsze kroki

no tylko po prawej ale jak pisałem nie ciągle się to dzieje. 2x tak miałem akurat po deszczu i to przez jakieś tam czas później wracało do normy, a kiedy jest ok to raczej nic nie wyłapiesz :/ zaranie jest ok. Zarazie tez nie padało, wiec zobaczę po deszczu.
Zaglądałem dzisiaj do modułu świateł ale wygląda ze wszystko ok. ale możne gdzieś na kablach do świateł się tak dzieje, ale jak mowie puki jest ok to nic nie da się zdziałać.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1