Witam.
Poszukując odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem nic na ten temat więc zakładam nowy.
Mam nadzieje że znajdzie się ktoś kto pomoże mi w moim problemie.
A więc witam nazywam się Damian od ponad dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 530D z 99roku.
Oprócz części eksploatacyjnych nie miałem większych problemów z moja bumką

Aż do 28grudnia zeszłego roku.
W trakcie powrotu z polski do Holandii po przejechaniu 300km przy dodawaniu gazu silnik albo skrzynia dostawały dziwnych drgań które było czuć na całym samochodzie.
Działo się tak do prędkości ok.120kmh później było już normalnie.Przy zmniejszaniu prędkości (zwężenia na autostradach do 80kmh) zdarzyło mi się dwa lub trzy razy ze skrzynia przełączyła sie na tryb awaryjny.No ale to nic jakoś dojechałem do Holandii wypakowałem się i wszystko było ok do następnego dnia gdzie miałem jechać na zakupy.Po przejechaniu kilku set metrów stanąłem na światłach no i w tedy wszystko się zaczęło.
Wszystkie biegi wraz ze wstecznym się zgubiły.Załamany zadzwoniłem po kolegę żeby mnie zaholował.Lecz po kilku minutach odpaliłem ponownie i biegi wróciły lecz nie na długo po przejechaniu 200 metrów objaw powrócił.Dzisiaj po przeczytaniu kilku nastu tematów na forach sprawdziłem stan oleju ale stan jest ok.Po odpaleniu auta słychać dzisiaj takie dziwne brzęczenie choćby skrzynia była zapowietrzona ale po chwili jest już ok i chodzi normalnie ale biegi się gubią.
Czy miał ktoś z was taki przypadek?
Pozdrawiam