Witam
Mam dosyć nietypowy problem i nigdzie nie znalazłem pomocy, więc zakładam osobny post. Tak, więc posiadam od 4 miesięcy BMW E39 2.8i + LPG (1,5 roczna instalacja gazowa) z 1996 roku ze skrzynią automatyczną. Auto zachowuję się normalnie jak przyspieszam spokojnie, a kiedy już chcę szybko przyspieszyć i wciskam gaz do podłogi (bez różnicy czy na trybie SPORT czy normalnie) lub nawet na połowę gazu to już zaczyna szarpać. Dzieję się tak tylko na pierwszym biegu. Na innych biegach bunia sprawuję się tak jak trzeba. Dodam, że szarpanie to na pierwszym biegu występuję bez różnicy czy jadę na gazie czy na benzynie. Byłem już u kilku mechaników i żaden nie wie o co chodzi... Po podłączeniu pod komputer nie ma żadnego błędu i ASC to też nie jest, bo jeden z mechaników mi odłączył ASC i w ten sposób sprawdzał i dalej występowało szarpanie. W mieście jest masakra jechać takim autem, bo w korkach czasami trzeba "depnąć" żeby gdzieś wyjechać, a tu takie rozczarowanie z szarpaniem... To szarpanie zaczęło mi się jakieś 2 miesiące temu. Proszę o pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję. Pajdas
_________________ Pajdas
|