Witam serdecznie wszystkich foumowiczów. Mam do Was pytanie: nagle dziwnie zaczeły działać mi nawiewy w trybie Auto: środkowy (na twarz) oraz oba boczne koło lusterek). Do tej pory działało to tak, że ustawiałem temp. np. 19C, włączałem przycisk Auto i z wszystkich nawiewów po chwili leciało ciepłe powietrze (ustawienie środkowwgo nawiewu na 3 czerwone kropki). W czasie przewietrzania wnętrza (przycisk górny po prawej na panelu) również z wszystkich nawiewów leciało ciepłe powietrze. Teraz mam natomiast taką systuację, że obojętnie czy wybiorę Auto czy Przewietrzanie z tych środkowych nic nie dmucha - ani ciepłe ani zimne powietrze - tak jakby nie zostały włączone te nawiewy. Przejechanie dłuższego odcinka (silnik posiada optymalną temperaturę) nie powoduje załączenie tych nawiewów. Ale wystarczy, że na moment włączę ręcznie nawiew na twarz (środkowy po lewej stronie panela) i poczekam aż poleci ciepłe powietrze (dotyczy również to nawiewów koło lusterek) i następnie wyłączonę nawiew na twarz przez ponowne włączenie przycisku Auto wszystko wraca do normy - działają wszystkie nawiewy bez problemu. Wtedy działa również bez problemu przewietrzanie. Po np godzinnym postoju i uruchomieniu silnika włączenie od razu trybu Auto na panelu powoduje, że wszystko działa ok. Spotkaliście się może z podobną sytuacją? Co może być tego powodem?
Pozdrawiam Modrus
Ostatnio edytowano 15 lutego 2013, 13:14 przez Modrus, łącznie edytowano 1 raz
|