BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 10:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 525 tds Zapala się kontrolka ze świec zarowych
PostNapisane: 24 marca 2013, 16:57 
Forumowicz

Moje BMW: E39 528i2xVANOS
Kod silnika: M52 / TU
Witam.
Od jakiegoś czasu mam taka wnerwiająca usterkę podczas jazdy zapala mi się kontrolka od świec żarowych w tym samym momencie auto przestaje reagować na pedał gazu.
Jedyna metoda żeby auto dalej zachowywało się normalnie to wciśnięcie sprzęgła i od tego momentu jazda odbywa się normalnie.

Dodam że sytuacja pojawia się, gdy jadę z jakąś prędkością na 100km/h na chwile puszcze pedał gazu ale wskaźnik spalania chwilowego nie dojdzie jeszcze do zera i w tym momencie wciskam gaz, co powoduje błąd i pomimo że widać że wskaźnik chwilowego spalania się wychyla to auto zwalnia tak jakby nie dostawało palia prawie zawsze jak tak robię generuje się ten błąd
Jeżeli jednak puszczam pedał gazu ,a wskaźnik chwilowego spalania dojdzie do zera to po wciśnięci gazu nie ma błędu i auto jedzie normalnie.

To samo dotyczy tempomatu jeśli uruchomię tempomat, gdy wskaźnik chwilowego spalania nie zdąży dojść do zera to zapala się kontrolka od świec żarowych i pomimo że widać ze wskaźnik chwilowego spalania się wychyla to auto zwalnia tak jakby nie dostawało palia

Podpinałem kompa i nie znalazłem nic czego można było by się czepić :((((
miał ktoś coś takiego?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E39 525 tds Zapala się kontrolka ze świec zarowych
PostNapisane: 31 marca 2013, 14:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Witam. Mialem to samo u siebie. Tylko u mnie jak podpiolem komputer to wyskoczyl blad ,, nastawnik dawki paliwa '', ktory jest na pompie. Po jego wyczyszczeniu wszystko ustapilo :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1