BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 05:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320 Cd 2004 - wariuje elektronika
PostNapisane: 11 kwietnia 2014, 12:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320cd
Kod silnika: M47DO1
Witam

We wrześniu 2013 stalem sie posiadaczem BMW. początkowo było sporo grubszych rzeczy do zrobienia więc nie przejmowalem się za bardzo tymi sprawami ale jak juz wszystko doprowadziłem do ładu to zacząłem mysleć również o tym:

- czujnik pdc czasami wydaje ciągły dźwięk i nie reaguje na przeszkody (czyli jest bezużyteczny) ale ja powiedziałem czasami działa a czasami nie
- lusterko boczne od strony pasażera z pamiecią czasem nie reaguje na pamięć fotela i ustawia się w maksymalnym odchyleniu
- czasami również nie działa regulacja lusterka od strony kierowcy i nie opuszcza sie po włączeniu biegu wstecznego
- duża navi 16/9 czasem zawiesza się ekran i wyłącza odtwarzacz cd przełączając na radio i przez moment nie moge nic zrobic.

problem w tym, że nie wiem czy to wina każdej rzeczy osobno czy modułu komfortu czy czegoś innego, może coś jest zasniedziałe i nie styka czasem. Generalnie raz jest dobrze a raz nie działa

Prosze o radę

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 320 Cd 2004 - wariuje elektronika
PostNapisane: 11 kwietnia 2014, 14:11 
Forumowicz

Moje BMW: Obecnie brak
Sprawdź auto po winie oraz historię serwisową samochodu. Kumpel miał podobną sytuację w e60 okazało się że kupił auto po powodzi i ciągle coś mu się sypało śniedziało , musiał wymienić całą wiązkę i urządzenia typu komputery ,moduły itd....

PostNapisane: 11 kwietnia 2014, 14:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b25
Garaż: bylo e36 316i
jest e39 523iA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=130498
pierwsze to trzeba by podłączyć pod kompa i sprawdzić te moduly jakie mają bledy a potem można sprawdzić przyłącza masowe w komorze silnika generalnie z takim czymś to ciężki temat nieraz potrafi jeden mały modul się sypać a przy okazi połowa rzeczy przestaje działać

PostNapisane: 11 kwietnia 2014, 18:05 
Pierwsze kroki

Dzięki za podpowiedz...

Samochód kupiłem po drobnej przygodzie znaczy walnięty w prawy przód bez poważniejszych uszkodzeń. po vin i w serwisie bmw weryfikowałem ale mieli historie tylko do 2008 roku a pozniej tylko przebiegi. na komputerze nie ma zadnych blędów poważnych ale chyba musze podpiąć pod jakis dedykowany pod bmw albo inpe... a czy to może być kwestja uszkodzonych przekaźników w module komfortu czy ten moduł odpowiada za co innego... a z żedcyz które mi sie przypomniało to czasami zmniejsza sie głośność dźwięku na wciśniętym wzmacniaczu H&K.

PostNapisane: 12 kwietnia 2014, 09:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57d25
Sprawdz tez po vinie oryginalne wyposazenie auta, moze cos bylo dokladane przez kogos i sie nie postaral...

PostNapisane: 12 kwietnia 2014, 10:09 
Pierwsze kroki

Wszystko jest co w vin nic nie dokładane...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1