Posiadam BMW E61 z 2009 r. Mam ogólnie problem z elektroniką pokładową. Na początku radio miało słaby zasięg i Bluetooht działał z przerwami. Po jakimś czasie powróciło wszystko do normy i działało OK. Za jakiś czas przestało grać radio i nie działała nawigacja. Pojechałem do serwisu i tam powiedzieli mi, że prawdopodobnie pętla światłowodowa Bluetoohf nie działa prawidłowo i ona robi zakłócenia. Teraz nie działa mi kluczyk zdalnego otwierania drzwi i odpalenia samochodu. Na początku mogłem zbliżjąc się do samochodu, nie używając kluczyka otworzyć samochod, a teraz otwieram jedynie samochód przyciskiem w pilocie. W zeszłym tygodniu zaczęła wariować kontrolka od zawieszenia pojazdu i pokazywała mi albo brak powietrza w ogumieniu, albo błąd w zawieszaniu. Wskazówki zegarów zaczęły wariować i zapalały się wszystkie kontroli na czerwono, a po jakimś czasie gasły. Obecnie nie świeci się wyświetlacz monitoru i nie dzial pokretło sterowania. Teraz Blutooht nie dział radio nie dział monitor nie świeci się, kontrolka od zawieszenia świeci się, kluczyk zdalnie nie działa. Prosze o pomoc lub wskazówki gdzie mogę się udać do dobrego elektronika w okolicach Olsztyna. Chciałbym nadmienić, że byłem w serwisie BMW w Olsztynie i powidzieli mi, że będą misieli szugać krok po kroku, bo niewiedzą co jest i naprawa napewon przekroczy 5000 zł + części. Proszę o pomoc Dariusz Skibiński
|