Witam,
Jest to moj pierwszy post na tym forum jednak gościem jestem juz od dawna. W wakacje tego roku kupiłem BMW 530d e60 z 2004 roku, dotychczas bylem bardzo szczęśliwym właścicielem jednak dość niedawno musiałem zrobić remont silnika z powodu ciała obcego które znalazło się w silniku - klapki od kolektora

Pomijając ten temat, od zakupu auto wydaje dziwne dźwięki podczas ostrego przyspieszania - mowa tutaj o wkręcenie silnika na około 3-4 tys obr, silnik na moje ucho aż ryczy, co dla mnie jest bardzo nietypowy dziwek dla diesla. Oglądałem juz filmiki na YouTube czy nawet na tym forum i żaden z silników tak nie robi wiec zaczynam się martwic. Chciałbym jednak zaznaczyć ze to nie wina mechanika gdyż silnik robił juz tak przed remontem.
Poza tym dziwnym dźwiękiem silnik pracuje doskonale - ladnie wchodzi na obrony (oczywiście czarny dymek pusci przy dociśnięciu gazu co mysle ze jest normalne) odpala z latwoscia i nie pobiera oleju w nadmiernej ilosci. Podczas remontu silnika została również wymieniona odma oraz zregenerowana turbina. Przebieg auta to 190tys km. Prosze o porade - lub jakies nakierowanie do sedna tego problemu.
Pozdrawiam,
Łukasz