Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Witam, w m57 e46 bez klapek, ostatnio zauważyłem dziwny dźwięk podczas gaszenia auta :
generalnie minimalnie trzęsie drzwiami jak są otwarte, ale nie jakoś strasznie. Robiłem tez ten test, zszedłem na 5 biegu do 1000obr/min i zacząłem przyspieszać, było czuć wibracje (tzn takie buczenie) dopóki nie wkręciła się turbina ale równomiernie choć powoli przeszedł przez te 750-800 obrotów dopóki nie załączyło się turbo potem normalnie poszedł fajnie. Przebieg auta niby 193 tyś ile ma naprawde tego nie wiadomo, ale wahacz jeszcze był ori (albo ktoś wymienił na ori) i pompa paliwa też była ori bo ostatnio wymieniałem. Jeśli to dwumas to wymieniać razem ze sprzęgłem ? Poprzedni właściciel twierdził że wymieniał sprzęgło jakieś 30 tyś temu. Jeśli to dwumas czy moge tym autem jeszcze pojeździć jakieś 7-10 tyś ? Czy już trzeba robić ? Jakie mogą być konsekwencje ? Wiem że temat parę razy wałkowany ale mimo to proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam PS: tutaj przyspieszanie na 5tym biegu (nie wciskałem gazy do podłogi)
Generalnie to ciężko stwierdzić jednoznacznie,powodów drgan jest mnóstwo np.zuzyte poduchy,koło pasowe,wtryski itp.,na początek zgaś auto z wciśniętym sprzęgłem, może być ciszej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 54 gości