BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 20:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E60] Samochód niespodziewnie gaśnie 163km 2.0d automat
PostNapisane: 14 lutego 2016, 15:13 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46
Kod silnika: m47d20
Witam, mój problem polega na tym, że podczas jazdy a zdarza się to głównie w mieście samochód gasnie(wyświetlają sie błedy od skrzyni taki tryb czerwony i chyba pdc albo cos podobnego zwiazanego z hamulcami, wydaje mi się ze to przez nagłe zgasniecie z jakiegos powodu biorą sie one) po czym po 5 sekundach można go normalnie odpalić i czasem znowu zgaśnie a niekiedy jest już ok na kilkanasie badz wiecej km.Błedy sie już później nie świecą. Samochód mial wyciety dpf i kat w listopadzie oraz wyłączony komputerowo. Nie wiem czy dobrze myslę ale wydaje mi sie, że poszlaką może być fakt gdy jeździłem jesienią i zimą do wczoraj były uszkodzone termostaty a zatem silnik się nie nagrzewał na trasie w miescie bardziej i wtedy tez częściej dochodziło do gaśniecia nawet z 6 razy na odciku 5km. Wczoraj wymieniłem drugi termostat i przetestowalem dzis samochód na odcinku 50 km temperatura już utrzymuje się w maks 94st. Na tej trasie dziś samochód zgasł mi 4 razy już nie tylko w miescie ale jak widac nawet w trasie sie to dzieje czyli problem sie nasilił, a wogóle gdy wcisne na długo gaz i przytrzymam na wysokich obrotach i po kilkunastu sekundach gasnie. Jak już wspomniałem borykam sie juz z tym prolemem może z 7 miesiecy w zasadzie odkąd kupilem samochód, Istotne jest to, że po podłączeniu do komputera serwisowego, tam gdzie był wyłączony dpf a takze do mniej specjalistycznego sprzetu nie pokazało żadnych błedów prócz spalonych żarówek? Filtr paliwa wymieniony Naprawdę rece mi opadają. Będe wdzięczny za każdą wskazówke.Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E60] Samochód niespodziewnie gaśnie 163km 2.0d automat
PostNapisane: 16 lutego 2016, 16:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: F31 320 ED
Kod silnika: N47T
Bo to jest E60 :) Wszystko co nowsze to lipa ostatnie dobre bmw to seria 3 E46 seria 5 E39 i seria 7 E38 , sprzedaj tego złoma i zakup auto z duszą.

A swoją drogą jak ty to auto sprawdzałeś jak borykasz się z tym problemem od zakupu samochodu ? :dobani: resaumując, auta na 100% nie sprawdziłeś.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1