BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 20:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] 323i Problem z Sonda Lambda
PostNapisane: 6 maja 2016, 13:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52TUB25
witam , otóz od pewnego czasu zauważyłem ze wzrosło spalanie a auto jakby trochę straciło na mocy .. wczoraj miałem trochę czasu wiec podłączyłem kompa i pokazał błąd '' Sonda Lambda przed katalizatorem rząd cylindrów 2 -Brak sygnału lub niepoprawne działanie " wchodzę w parametry i widzę ze pozostałe trzy pracują (jest jeszcze ta druga przed katalizatorem i dwie za katami ) ,a ich napiecią oscylują w granicach od 0 -1 V a ta jedna stoi w miejscu cały czas na 0.43V .. Więc pomyslałem ze uszkodzona jest Sonda i nie czekając zamówiłem nową Dedykowaną sonde firmy Bosch ,nie zadna uniwersalną z dorabianymi kostkami tylko dedykowaną gotową do montazu ,złozoną razem z wtyczką , tylko P&P , sprawdzoną po VINie o dokładnie takich samych numerach jak ta co miałem poprzednio oryginalną tez boscha :) założyłem dziś nową sonde , ucieszony podłaczam kompa aby wykasowac błędy ,wchodzę w parametry a tu nadal to samo ... Nowa sonda tez nie pracuje i stoi w miejscu na 0,43V :( niesprawnosć nowej sondy wykluczam poniewaz zamieniłem kable idące do nich i nowa sonda po podłączenu kabla co idzie do tej pierwszej sondy działa elegancko ale wtedy ta pierwsza sonda po podłączeniu kabli od drugiej sondy nie działa wiec tak czy siak jedna nie chodzi i .. proszę o pomoc , moze wie ktos lub ma jakis pomysł co moze byc winne i gdzie szukac przyczyny ? :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] 323i Problem z Sonda Lambda
PostNapisane: 6 maja 2016, 15:05 
Forumowicz

Moje BMW: 750i
Kod silnika: m70b50
Może masz samą wiązkę uszkodzoną od tej sondy,trzeba prześwietlić kable.

PostNapisane: 19 czerwca 2016, 11:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52TUB25
ostatnio miałem trochę czasu zeby przysiedziec przy tym temacie i sprawdzając przejscie na przewodach idących do DME , brakowało przejscia na dwóch przewodach doszedłem do tego ze przyczyną nie działającej sondy były przegryzione przewody w wiązce idącej za silnikiem do DME ;)

PostNapisane: 20 czerwca 2016, 18:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 330ci
Kod silnika: m54
Masz myszy miedzio lubne ? :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1