Witam,
Mam problem z znajomego E60 530D 2004R w silniku nie da sie skasować dwoch błedów .

Sprawdziłem FA nie ma w nim zapisanych modułow od aktywnego układu kierowniczego jak i Dynamic Drive i tak samo wg vinu nie miało to auto nigdy w wyposazeniu tych opcji . Błędy notuje w DDE EGS i DSC .

W DDE ktoś wgrywał mocniejsza mape nie wiem jak to robili czy na podstawie orginalnej mapy czy tez gotowiec ale tak sobie mysle ze gdyby to był gotowiec pochodzacy z auta ktore mialo to na wyposazeniu to były by kody FA i nalezało by je usunać a tutaj zczytuje FA i nie ma nic odnosnie Dynamic drive czy active steering czy ktoś wie co może być problemem ??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I drugi temat takze ciekawy w innej E61 530D 2006 widnieja błedy w silniku :

Z tego co znalazłem w opisach to bład klapy wydechu , lecz jest to 530D ktore nie miały przepustnicy na tłumiku koncowym miały to tylko 535D ktory był elektrozaworek w lewym tylnym boku ale w 530D tego nie ma i dlaczego ten bład tam widnieje to tez dla mnie jest zagadka

(
Dodatkowo ma bład czujnika poziomu oleju w silniku - wymieniony na nowy HELLA i bład dalej widnieje , podejrzewam tutaj czy coś z wiazka nie pierdzieli tematu .
Klimatyzacja : nurtuje mnie ten pierwszy błąd E714 ( brak komunikacji z modułem PM ?? )

Z góry dziekuje może ktoś coś pomoże