Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów: [Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery
Tytuł: [E39] Problem z zegarami i centralnym zamkiem
Napisane: 6 kwietnia 2018, 17:08
Poszukaj zanim zapytasz
Witam wszystkich. Mam dosyć nietypowy problem w swojej e39. Szukałem podobnych problemów w internecie, ale nie mogłem nic znaleźć. Może ktoś miał z forumowiczów podobny problem i go rozwiązał.. Otóż po przekręceniu zapłonu wskazówka temperatury na zimnym silniku rośnie do 1/4 skali i następnie opada. Następny problem jest z obrotomierzem, obroty pokazuje w porządku, natomiast w momencie zgaszenia silnika wskazówka od obrotów zatrzymuje się na około 1000 i nie opada, trzeba jeszcze raz przekręcić kluczyk nawet w pozycję 1 i wskazówka opada. Ale to nie koniec problemów. Po takiej operacji nie da się zamknąć auta centralnym zamkiem ani z kluczyka ani z pilota. Zamykając z kluczyka zamykają się tylko drzwi kierowcy. Gdy ściągnę klemę minusową na 2-3 sekundy i podepnę to działa centralny zarówno z pilota jak i z kluczyka. Oczywiście jak przekręcę zapłon to znowu nie zamyka.. Przyciskiem na konsoli mogę zamknąć normalnie, natomiast z kluczyka i pilota nie .. Oświetlenie kabiny reaguje prawidłowo, tzn przy wciśnięciu przycisku zamykania na pilocie światło w aucie gaśnie, ale nie zamyka zamków. Jeśli z kolei zamknę auto ręcznie to po 1 dniu stania rozładuje akumulator. Dodaję filmik jak wygląda sprawa z zegarami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 54 gości