Jakie masz opony? Zobacz sobie kartę z danymi swojej oponki, bo różnica 1 dB to naprawdę sporo i jeżeli jakaś guma ma 69 dB, a inna 66 dB to naprawdę, ale to naprawdę usłyszałbyś różnicę. Ja świadomie używam opon, które niekoniecznie mają niskie dB, bo mi to wcale nie przeszkadza (liczy się grip), ale jeżeli Ty szukasz spokoju przy dużych prędkościach to polecam przy kolejnej wymianie opon (oczywiście letnich, bo zimówki nawet najcichsze raczej słychać przy 160 km/h) po prostu wybrać sobie spośród faworytów najcichszy model, a najlepiej cichszy o minimum 2 dB od obecnego setupu i będziesz mieć z głowy szumy opon. Spojrzałem na 245/35/19 i widzę, że sporo topowych pozycji ma ponad 70 dB i jeżeli masz coś takiego, a przejdziesz na 66-68 dB to osiągniesz oczekiwaną Nirvanę (oczywiście w okolicach wspomnianych 160 km/h). Co do uszczelek to niezależnie od Twojej oceny polecam jeszcze raz inspekcję - ponaciskaj je palcem, bo może gdzieś któraś się oderwała czy pękła - wtedy albo wg procedury wymiana albo odtłuścić i wio jakimś klejem do gumy

Poza tym generalnie polecam dokładnie je odtłuścić (w tym uszczelki przy szybach) i nałożyć wszędzie silikon do uszczelek (tak, niestety upierdzielisz sobie szyby i parę innych rzeczy) i powinno być trochę lepiej.