Mały update, cały napęd pasowy, rolki, paski itd jest ok. Zrobił się wyciek płynu chłodniczego z termostatu i kapie na pasek, dlatego piszczało. Pozostał problem drgań przy mocnym przyspieszaniu na praktycznie wszystkich biegach i prędkościach, najciekawsze jest to, że nie zawsze to występuje. Ale zdarza się regularnie i bez znaczenia jest wbity bieg. Jeśli już wciskam pedał gazu do podłogi, to zawsze przy 2/2.2k rpm i wtedy one występują praktycznie bez zmian do 4k. Elastyczny łącznik wału ( ten na 6 śrubach ) jest ok.
Co jeszcze mogło się stać tak nagle? Jeśli o tym nie pisałem to przypomnę, że jeździliśmy ze znajomym, dynamiczna nocna jazda.. Przy 15 czy 20 konkretnym przyspieszeniu nagle zaczęło wibrować.. Obstawiałem że urwał się właśnie ten łącznik elastyczny, bo dokładnie taki sam objaw dawał, gdy był rozerwany kilka miesięcy wcześniej. Jednak to nie on i nie wiem od czego zacząć teraz poszukiwania.. Mechanior stwierdził że gumy/tuleje wózka są już słabe, tylko pytanie czy one mogą to powodować? I jeśli tak, to dlaczego tak totalnie nagle? Mnóstwo przyspieszeń, od 40-75 od 120-170 a podczas akurat tego jednego zaczęło sobie bić/wibrować, bez żadnego huku, wjechania w dziurę itp