Witam,
Przeczytałem wszystkie tematy (tak mi sie wydaje) które wyszukałem na temat ogrzewania dla BMW serii 3 jednakże nie znalazłem odpowiedzi dla mojej zagwostki.
Moje BMW to 320d z roku 1998. Od 3 miesięcy czyli cały czas kiedy posiadam autko w kabinie czuć spaliny. Jest to moje pierwsze BMW dlatego zdaje się na opinie fachowych znawców tej marki.
1. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak działa Webasto oraz kiedy się załącza a kiedy nie ? Bawiłem się różnymi ustawieniami klimatronika oraz wentylacji i nie mogę do tego dojść
2. Z prawej strony tylnej części samochodu slychac pukanie (raz szybciej raz wolniej). Po wizycie u mechanika stwierdził, że to pompka pobierająca paliwo do Webasta i takie pukanie występuje w każdym BMW. Czy aby na pewno ???
3. Trzeci i najważniejszy problem. W kabinie czuć spaliny. Samochód był u 2 odrębnych mechaników i żaden z nich nie znalazł żadnej usterki (albo jej na prawde nie ma albo mechanicy jacys niedouczeni byli). Na jednym z tematów przeczytałem, że powodem może być nieszczelność klapy bagażnika - to raczej nie jest to gdyż spaliny czuć również podczas jazdy. Czy ktoś może mi wyjaśnić jak dziala uklad wentylacji i gdzie szukać przyczyny spalin w kabinie ???
Będe wdzięczny za jakiekolwiek porady, które pozwolą mi się pozbyć problemu ze spalinami w kabinie