Witam. Przy wjeździe na krawężnik poddała się półoś (prawa przód), zniszczyła miskę olejową. Części do naprawy zostały zakupione nowe z ASO (półoś, podpora półosi z łożyskiem, miska olejowa).
Zdjęcie półosi poniżej.

Wszystko wymienione zgodnie ze "sztuką".
Po naprawie pojawiły się drgania na kierownicy (małe) jak i drgania nadwozia (większe) od 90km/h do 140km/h - stała prędkość. Są one na tyle irytujące, że auto nie nadaje się na dłuższe trasy. Po wyważeniu kół efekt jest ten sam. Jedyną rzeczą na którą mechanik zwrócił mi uwagę to iż wał łączący przedni dyferencjał z "reduktorem" ma luz osiowy (góra dół). Zaproponował wymianę samego reduktora, chociaż zdania są tutaj podzielone, ponieważ drgania nie występują podczas przyśpieszania ze startu zatrzymanego, jak i nie ma żadnych głuchych stuków. Natomiast ASO poleca zmianę maglownicy mam Active Steering. Tym sposobem wchodzimy w kwoty za ponad 10k za część bez robocizny (AS nie podlega regeneracji 13k pln nowa) Nie chce przeinwestować dla tego zwracam się do was z pytaniem, czy ktoś spotkał się z w/w problemem. O tyle jest to dziwne według mnie iż, każda część która uległa uszkodzeniu została wymieniona. Pod krawężnik podjeżdżałem na skręconych kołach, prędkość była zerowa, ponieważ oparłem się kołem o krawężnik po czym dodałem gazu, i nastąpiła awaria.
ps. Nie mam niestety możliwości zmiany kół ponieważ, nikt z moich znajomych nie dysponuje podobnym rozstawem jak i wielkością kół.
ps2 Tarcze są proste, nie występują drgania podczas hamowania.