Cześć!
Przymierzam się do wymiany tarcz i klocków na obie osie i potrzebuje małej pomocy przy wyborze. Na początku o mojej jeździe: jeśli chodzi o jazdę po mieście Kraków, nie szaleje mocno, ale zdążają się sytuacje, w których inni kierowcy zmuszają mnie do ostrego hamowania jeszcze na nierozgrzanych hamulcach, dlatego tez poszukuje czegoś, co ma dobre właściwości nawet gdy nie jest rozgrzane. Poza miastem jeżdżę dość dynamicznie, aczkolwiek rzadko mi się zdążają hamowania od 100 do 0 więcej jak jeden raz, na autostradzie potrafię hamować wiele razy z prędkości z 140-180 do 90..
Początkowo celowałem w tarcze zimmerman sport, ale po przeczytaniu opinii nt. Polskiej firmy Mikoda, postanowiłem wybrać ich produkt oznaczony jako „GT”, co do samych klocków, myślałem nad ferodo ds performance przód, niestety nigdzie nie mogę znaleźć tych samych klocków na tył, w takim wypadku myślałem o ebc greenstuff, aczkolwiek na ich temat jest dużo różnych opinii. Co uważacie o takim zestawie? Czy jednak może celować w inne klocki, a nawet tarcze? Dodatkowo myśle o wymianie płynu hamulcowego, jest sens używać płynu 5.1?
|