witam, nie znalazlem na forum mojego problemu wiec otwieram temat.
posiadam e39 535i 99r. pdc tylko tyl
po wlaczeniu wstecznego nie ma zadnej reakcji ze strony pdc, wymienilem 4 czujniki (teraz wiem ze wszystkie byly sprawne)
jesli odepne sterownik pdc i podlacze spowrotem jest szansa ze pdc zadziala i bedzie prawidlowo oceniac dystans do przeszkody
ale po wrzuceniu luzu i ponownie wbicie wstercznego juz nie ma reackcji. dodam ze czujnik wstecznego dziala gdyz mam wsiatla wsteczne i prawe lusterko rowniez opada na dol.
wpinalem sterownik z e39 do mojego drugieego auta e46 i tam dziala bez problemu (jedynie wydaje inny dzwiek) zakladam ze sterownik dobry (wkladalem tez ten z e46 i bez zmian).
sprawdzilem tez opcje auta po nr vin i doszlem ze mam pdc o numerze s508a ktore prawdopodobnie oznacza pdc przod i tyl (tyl powinien miec s507a)
nie mam guzika pdc na listwie kolo skrzyni ale napewno byla zmieniana poniewaz w listwie mam dolozone 2 guziki do podgrzewania siedzen ( I-0-II ).
sterownik ma wejscie na 2 kostki. dodam ze po wrzuceniu wstecznego kazdy czujnik cyka, bezpiecznik 21 tez sprawdzilem, a i okablowanie w zderzaku tez nie jest w zlym stanie.
co mogl bym jeszcze sprawdzic? mam auto od 2 lat i pdc nie dziala od poczatku.
licze na madre odpowiedzi