BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E-36] zamek centralny a stacyjka
PostNapisane: 6 lutego 2008, 22:19 
witam. Mam problem z centralnym. Po zamknięciu zamyka mi wszystko po czym otwiera się pozostawiając zamknięte tylko drzwi kierowcy. Lecz jeśli włożę kluczyk do stacyjki i przekręcę go, wyjmę i zamknę to jest niby ok. Lecz alarm zaczyna wyć po bliżej nie określonym czasie. Wtedy schodzę, otwieram i znowu problem z zamknięciem.

Parę razy wsześciej mi się to przytrafiło ale były to sporadyczne sytuacje. Teraz problem występuje za każdym razem. Dzieje się tak przy załączonym i odłączonym alarmie. Gdzie szukać przyczyny? Nie kumam związku z działaniem centralnego a przekręcaniem kluczyka?

Alarm odłączyłem, jak uda mi się zamknąć to tak zostawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 19:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E 46 318
Kod silnika: M43B16
Przerabiałem ten temat 2 lata temu,mechanicy elektrycy itd wszyscy regulowali siłowniki lub proponowali wymianę całego centralnego tymczasem okazało się że przyczyna była śmiesznie prosta :wytarty wyłącznik oświetlenia wnętrza który znajduje się na słupku za rolką na którą zaskakuje zapadka zamka drzwi.Po prostu centralka zamka bądz alarmu odbiera sygnał o niedomkniętych dżwiach choć z zewnątrz wyglądają na zamknięte.Ja owinołem kilka razy rolkę taśmą izolacyjoą i tak jak pisałem 2 latka jast ok. :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2008, 19:46 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam mam podobny problem a mianowicie po zamknięciu auta centralny odbija i otwiera go spowrotem trzeba zamknąć jeszcze raz i jest spoko. Problem stał sie jeszcze większy gdy zamontowałem alarm i otwieranie pilotem, teraz odbija centralny nawet do pięciu razy zanim zamknie.
Mechanik przejżał wszystkie siłowniki, zamontował nową centralkę, przeczyścił wszystkie styki, lecz nie przyniosło to efektu.

Mam nadzieję że ktoś mi pomoże.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1