BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: E46 Chlapie z wlewu oleju.
PostNapisane: 28 lutego 2008, 08:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E60 530D
Witam! Po odkreceniu wlewu oleju w mojej 318CI na wlaczonym silniku olej chlapie na zewnatrz, do tego pompa wody chodzi dosc glosno. Slyszalem ze to bardzo niedobrze jesli olej chlapie z wlewu ale poza tym auto sprawoje sie swietnie dlatego troche dziwi mnie zaistniala sytuacja prosze o pomoc Dzieki!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, 09:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Hmmm to, ze chlapie to chyba norma...silnik jest wkoncu na lancuchu i podczas pracy olej powinien chlapac...no chyba, ze sie myle...pozatym ten silnik nie ma chyba jeszcze oslony na lancuchu wiec efekt rozbryzgiwania oleju bedzie mocniejszy...

Tytuł: Strach.
PostNapisane: 28 lutego 2008, 09:50 
Pierwsze kroki

Mam nadzieje ze masz racje stary? Bo tak jak wspomnialem poza tym chodzi bez zazutu. Dopiero go kupilem zakochalem sie w tym aucie ale strasznie sie go boje!!! Dla czego? Dopiero co wymienilem przeplywke bo kontrolka silnika sie palila narazie jest ok, dalej -kontrolka od poduszek zapala mi sie czasami kiedy otwieram drzwi, padniety byl tez final stage rezystor w klimnie,wymienilem dziala. Boje sie co bedzie nastepne? z tym silnikiem to juz wogole nie wiem o co biega, ta pompa wody jakos dziwnie glosno pracuje? No a jeszcze na sam koniec niewiem co to za urzaddzenie na gorze silnika w czarnej obudowie??? tez jakos niewydaje sie wydawac przyjaznych dzwiekow? To moja pierwsza 4 cylindrowka wczesniej mialem E39 525 z M Teck pakietem,podobna jak twoja , to auto nie sprawialo zadnych problemow! A teraz zam nie wiem jak to auto okielznac, wiem ze duzo tego ale moze byl bys w stanie wypocic cos na temat tego auta (silnika) Dzieki!!!

Tytuł:
PostNapisane: 28 lutego 2008, 10:02 
Przyjaciel forum

Hmmm to jest silnik M43 tak????Pojemnosc dokladnie 1.9 czy mi sie wydaje...co do silnika to Ci nie pomoge bo zabardzo go nie znam...wczesniej mialem M43...i chlapal olejem...ale tak jak pisalem to jest raczej norma bo przeciez jest chodzacy lancuch...i na logike powinien chlapac olejem...w wiekszych silnikach sa juz oslony na lancuh i tam nic Ci nie bedzie chlapac...urzadzenie na gorze silnika...hmmm nie wiem o co chodzi (moze jakies zdjecie)...to, ze Ci napisalem o tym oleju to jest tylko z mojego doswiadczenia i z mojej znajomosci...nie chce Cie kolego w blad wprowadzac i mam nadzieje, ze ktos sie potwierdzi albo tez nie moja teze :) Tak wiec spoko, napewno jest wszystko oka :)

Tytuł: To cos!
PostNapisane: 28 lutego 2008, 10:32 
Pierwsze kroki

To cos na gorze silnika jest po prawej stronie i jest polaczone z przeplywka i filtrem powietrza w czarnej plastikowej obudowie? Smiesznie troche wyglada jak odkozacz he he!

[ Dodano: 28 Luty 2008, 12:49 ]
Zrobilem fotke i bardzo chcial bym ja zamiescic ale nie wiem jak??? Mniejsza o to uspokoilem sie troche , poza tym wygrzebalem na forum troche textu na temat i potwierdza sie to co mowiles wiec chyba bedzie ok. Ale i tak mysle zeby pojechac do BMW na pelen skan auta, za samo takie sprawdzenie i podpiecie do kompa wezna 100 pounds ale co tam bede chociaz wiedzial na czym stoje dzieki za pomoc i do na stepnego razu!!!

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 10:36 
Przyjaciel forum

NIe ma problemu...zdjecie mozesz dodac ze strony www.imageshack.com i tam skopiuj jeden z odnosnikow...i powinno sie pokazac zdjecie :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 16:41 
Forumowicz

Spox normalka

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1