BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 05:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] 530d 1999 Problemy z odpalaniem
PostNapisane: 22 marca 2008, 14:12 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich bardzo serdecznie
Potrzebuje pomocy z moja E39 530 D z 99r Problem polega na tym ze moja Bm-ka nie chce zapalic a stao sie to tak:
Pierwsze objawy zaczely sie ze autojuz od jakiegos czasu nie palilo od pierwszego tylko trzeba bylo ja troszke pokrecic ale odpalila zdarzalo sie tak sporadycznie ale trzeba bylo nieraz pokrecic nie zawsze ale trzeba i bylo cacy,Pozniej zgasla podczas jazdy kilkakrotnie, az do wczoraj kiedy podjechalem pod dom zgasilem jakby nigdy nic chcialem odpalic odpalila i zgasla i pozniej juz nie odpalila az do rozladowania akumulatora.Problem polega na tym ze na poczatku przez wezyk kolo filtra paliwa lecialo paliwo pozniej z kolego zauwazlylismy ze chyb f.paliwa zapchany i nie przebija papa:(((( wymienilem wiec filtr zalalem ropa go i prykrecilem udalo si widac jak papa pcha paliwo przez ten wezyk do silnika ale nie chce odpalic Myslalem ze sie zapowietrzyla ale nic nie wskazuje na to bo wszystcy mowia ze ona sama sie odpowietrza:(((( Krecilem i krcilem az druga batreie rozladowalem I nie wiem teraz corobic???
Czy podlaczenie pod komputer zlokalizuje usterke nie pala sie zadne lampki informacyjnea drugie pytanie to takie ze kolega powiedzial ze sa 2 papy 1 w baku a druga pod podloga kierowcy tzw wysokocisnieniowa rozruchowa i ze chyba padla bo wczesniej jak przekrecalem kluczyk slychac bylo jak cos pracuje a teraz nic Prosze o pomoc i fachowa rade i czy droga jest taka naprawa lub regeneracja Z gory dziekuje i zycze Wesolych Swiat bo moje to beda smutne bez Mojej BMCI:((((

Ostatnio edytowano 1 kwietnia 2008, 22:40 przez Mirogsxr, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2008, 21:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
o rany, co za papa.. a chodzi o pompe ;)

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

Tytuł:
PostNapisane: 23 marca 2008, 11:07 
Pierwsze kroki

Nie mam pojecia wlasnie ale ja wymontuje i sprawdze czy dziala moze jakies sczotki sioe zawiesily albo cos nie chce mi sie wierzyc ze przy przebiegu 190 tys sie zaxciera:(((

Tytuł: Re: E39 530 D 1999r
PostNapisane: 23 marca 2008, 15:55 
Poszukaj zanim zapytasz

Ja mam w tej chwili podobny problem w e65,raz miałem taki przypadek podjechałem pod dom wyszedłem za 2godziny i nie zapaliłem auta zawiozłem na lawecie do servisu bmw okazało sie że 2 wtryskiwacze do wymiany i nie ma ciśnienie na listwie,jeśli nie poradzisz sobie z tym problemem podłoncz gdzies pod kompa auto i zdiagnozuj,broń boże nie zostawiaj w serwisie do naprawy mnie wykasowali 4500zł złodziejska banda,w serwisie ewentualna diagnoza ale nie naprawa,pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27 marca 2008, 21:48 
Pierwsze kroki

juz wiem co sie stalo
:)))))

padla papa paliwa w zbiorniku koszt to 164 zl ale z allegro bo w serwisie ok 700 zl ale teraz jak sie dobieralem tam to ruszalem plywakami i wlaczalemi wylaczalem kostki ni auto jezdzi a liczniki wariuja nie dziala predkosciomiesz wskjaznik chwilowego zuzycia paliwa ten pod obrotomierzem i szwankuje poziom paliwa :((( moze ktos wie dflaczego moze jakis blad skasowac albo plywaki zle zamontowalem :(((

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1