BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 05:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] nie działa sterowanie w kierownicy,radio,oświetlenie,k
PostNapisane: 5 maja 2008, 15:33 
Pierwsze kroki

ręce mi opadły przestało działać radio,sterowanie w kierownicy wszystkiego, podświetlenie lusterek,żaży mi się lekko kontrolka poduszki która wcześnie się świeciła, a jak włącze wycieraczki i otworze to podświetlane lusterko u góry to robi sie jakieś zwarcie i stają w miejscu :zdziwko: to chyba jakieś czary, a dodam że bezpieczniki wszystkie całe, ten duży pomarańczowy koło akumulatora też????

Ostatnio edytowano 8 maja 2008, 12:17 przez bajlando, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
A mi rece opadaja jak widze posty nowych userow, ktorzy nie racza przeczytac chocby naglowka regulaminu forum!!! Popraw temat!

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 16:07 
Forumowicz

kolego sprawdz sobie przewody, bo skoro robi ci sie choinka to nie masz dobrej masy ,zobacz przewod przy rozruszniku i alternatorze.

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 12:13 
Pierwsze kroki

nic nie działa, wszystko się porypało, samo w czasie jazdy włącza mi się oświetlenie,a jak ostatnio chciałem użyć klaksonu to też właczyło mi sie oświetlenie zamiast niego,ehh...naszczeście jade jutro do serwisu,chłopcy podepną pod komputer i może się dowiemy, ja nie chce tylko wiedzieć ile to będzie kosztować......... :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 19:26 
Forumowicz

kolego samo podpiecie pod komputer nie jest kosztowne bo to jest od 50 zł -100zł.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 10:38 
Poszukaj zanim zapytasz

Daj znać jaki efekt i co było przyczyną - mam w swoim autku E-39 530D z 1999r takie same objawy - żarzy się kontrolka poduszki i wtedy nie działa :radio, sterowanie w kierownicy, tylna wycieraczka i dodatkowo świecą się stale światła stopu. Nie dzieje się to za każdym uruchomieniem silnika lecz tylko od czasu do czasu. Podejrzewam że przyczyną może być stacyjka ponieważ parakrotne , lub wieloooookrotne przekręcanie kluczyka w końcu daje efekt i wszystko wraca do normy, ale pewności nie mam. Być może ktoś wie czy przypadkiem tymi wszystkimi urządzeniami w aucie steruje jakiś przekaźnik?? Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 11:15 
Specjalista

zla masa /minus/ :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 13:31 
Poszukaj zanim zapytasz

zbigniewst jesteś pewien?? Ale masa od czego ?? przy akumulatorze, przy alternatorze , przy silniku,przy światłach stopu, przy stacyjce(o ile tam jest)??Nie działa parę rzeczy naraz , niby całkiem ze sobą niepowiązanych, więc gdzie szukać przyczyny??

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 19:28 
Pierwsze kroki

Już zrobiony!!! no więc tak przyczyną niedziałającego radia była kostka stacyjki, jednak przyczyną tego że robiła się taka "choinka" (żażąca się kontrolka,palenie żarówek,nie działające sterowanie,zatrzymywanie wycieraczek itp.) była woda pod fotelem pasażera z przodu gdzie biegnie wiązka kabli i robiło się zwarcie, okazało się że samochód był kiedyś uderzony w to miejsce i ktoś robiąc go nie założył zatyczek pod podwoziem i przez nie wlewała się woda po trochu do środka, kostka została wymieniona, tapicerka zdjęta i wysuszone wszystko no i powkładane te zatyczki żeby sytuacja się nie powturzyła, przy okazji wyszło że kontrolka poduszki świeci się z powodu uszkodzonej maty na siedzeniu pasażera,koszt wykrycia tego,wymiany kostki,wysuszenia,podłączenia do kompa...500zł , pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1