BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 11:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Czy nie będe żałował zakupu BMW ?
PostNapisane: 28 maja 2008, 12:39 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam wszystkich, zamierzam kupić Bmw serii 3 lub 5 a nie znam sie na Bmw, i chciałem sie coś dowiedzieć o nim.
1. Czy będzie mnie stać na niego?, bo podobno drogi w utrzymaniu.(Tak słyszałem)?
2. Jaki model najlepiej kupić, (oszczędny w spalaniu)?
3. Zamierzam kupić z roku 1998 - 2000, czy nie mają jakiś wad?
4. Diesel czy benzyna czy benzyna-LPG?

Ostatnio edytowano 7 czerwca 2008, 17:28 przez Daniel S, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 12:53 
Twoje pytania są bardzo ogólnikowe, napisz bliżej co Ciebie interesuje, w jakie pojemności celujesz :) no i nie wiemy na ile Ciebie stać :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 13:03 
Forumowicz

Też miałem dylemat czy mnie stać na BMW.
I okazało się że tak. Ceny części wcale nie są droższe niż do innych marek.
Jeśli zastanawiasz sie na dieslem to BMW to na pewno lepsze rozwiązanie niż Audi czy VW na pompowtryskiwaczach. Z benzyny polecam 2.5 R6. Przynajmniej na trasie się nie stresujesz czy dasz radę wyprzedzić tira, a spalanie podobne ja 2.0.
Pamiętaj: Nie ma złych samochodów są tylko poprzedni właściciele.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 13:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
kosa8312 napisał(a):
Nie ma złych samochodów są tylko poprzedni właściciele.

:padam: :ok:

Dobrze napisane.

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł: BMW
PostNapisane: 28 maja 2008, 13:45 
Poszukaj zanim zapytasz

..::CZARNY::.. napisał(a):
Twoje pytania są bardzo ogólnikowe, napisz bliżej co Ciebie interesuje, w jakie pojemności celujesz :) no i nie wiemy na ile Ciebie stać :)

Chodzi mi o Serie 3 - E46 i serie 5 - E39 i nie wiem właśnie jakie konkretnie pojemności na pewno nie chce dużo palącego, i żeby części nie były drogie. Bo już samo kupno to raczej nie problem bo za 32 tyś zł już kupie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 13:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
Daniel S, ja bym poszkukał jakiejs 320d jesli chcesz małe spalanie, ale mysle ze i wiekszy diesel nie nadwyrezy ci za bardzo kieszonki :luka: i jak kupisz dobra zdrowa beme bedzies inwestował tylko w plyny i paski raz na jakis czas :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 16:06 
Zacna persona forum

Odpusc ! Nie bedzie cię stac.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 16:09 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47n
Na pytanie czy nie bedziesz zalowal zakupu BMW jest jedna prosta odpowiedz .. NIE
zakochasz sie w swoim samochodzie juz w pierwszym dniu :)
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 17:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
piniek napisał(a):
Na pytanie czy nie bedziesz zalowal zakupu BMW jest jedna prosta odpowiedz .. NIE
zakochasz sie w swoim samochodzie juz w pierwszym dniu :)
pozdro

ja też miałem taki dylemat ale jednak kupiłem e34 520 :) po raz 1 od kiedy ją mam zawiodła mnie i nie wiem co się jej stało :) BMW to od zawsze dla mnie najlepsza marka i najlepsze samochody. :) ja kupując swoją BMke nie wiedziałem że się w niej zakocham :)
POLECAM BMW

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 17:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: CLS63 AMG
Napisz najpierw skad masz te 32tys. Zarobiles czy dostales bo jezeli udalo Ci sie odlozyc tyle kasy to mysle ze nie bedziesz mial problemu z utrzymaniem e46 czy e39 ale jezeli ta kase masz z innego zrodla tzn. jednorazowy zastrzyk pieniedzy to lepiej sobie odpusc i tak jest juz duzo zlomu na naszych drogach.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 18:16 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
Patryk w-wa napisał(a):
ednorazowy zastrzyk pieniedzy to lepiej sobie odpusc i tak jest juz duzo zlomu na naszych drogach.
czemu jak kupi zdrawa beme to raczej nie powinien do niej zaduzo dokladac, tz napewno nie wiecej niz do innych aut.
jak kupi dieselka to i na paliwie nie zbankrutuje :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 18:28 
Częsty bywalec

Zdrowa nie zdrowa samochod kosztuje paliwo, klocki, oleje, opony itd. Jezeli ktos nie ma kasy to musi z czegos zrezygnowac z paliwa nie zrezygnuje bo nie bedzie jezdzil czyli zrezygnuje z calej reszty. Staram sie utrzymywac swoja bmke w jak najlepszej kondycji robie ok 3500km miesiecznie i wiem ile kosztuje utrzymanie nawet starego e36 i jezeli ktos zarabia 1500zl miesiecznie to niestety ale stac go co najwyzej na paliwo. No chyba ze ktos kupuje samochod zeby stal.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 20:06 
Pierwsze kroki

polecam e39 530d. Spalanie w mieście to ok 10l. Na trasie 6l. Prawie 200km wystarcza do normalnej jazdy. Jednak nie kupuj bmw w gazie!!!!!!!!!! JKażdy prawdziwy znawca bmw to potwierdzi

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 20:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 323i
Kod silnika: M52
powiem tak: ja jezdze 323 e36 czyli 2.5 litra benzyna. mam zalozony gaz stag 300 i spalanie gazu wynosi srednio 10.9 litra. czesci do tego sa w miare tanie. podobnie jak do innych aut, natomiast kumpel jezdzi e46 328 czyli 2.8 bezyna i do tego modelu juz czesci sa duzo drozsze. a co do spalania to jest praktycznie takie same. nie polecam ci diesla bo tak naprawde diesle nie chca jezdzic, no chyba ze 330 d. kup conajmniej silnik 2.5 i gaz. radosc z jazdy gwarantowana. a co do ubezpieczenia oc to ja na rok place 538 zl przy wszystkich znizkach, wiec tragedi nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 20:25 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
Patryk w-wa napisał(a):
Zdrowa nie zdrowa samochod kosztuje paliwo, klocki, oleje, opony itd. Jezeli ktos nie ma kasy to musi z czegos zrezygnowac z paliwa nie zrezygnuje bo nie bedzie jezdzil czyli zrezygnuje z calej reszty. Staram sie utrzymywac swoja bmke w jak najlepszej kondycji robie ok 3500km miesiecznie i wiem ile kosztuje utrzymanie nawet starego e36 i jezeli ktos zarabia 1500zl miesiecznie to niestety ale stac go co najwyzej na paliwo. No chyba ze ktos kupuje samochod zeby stal.
wydajemi sie ze dales sie troche poniesc....moje zdanie jest takue ze jesli kogos stac na auto to stac na utrzymanie...czesci do bmw sa napewno drozesze niz daewo np...ale porownywalne z audi czy vw....jak ktos sie przymieza do bmw znaczy ze nie patrzy na samochody tanie....tylko dobre

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 20:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Patryk w-wa napisał(a):

Bez jaj jeśli kupuje auto to po to aby jeździć, a na klocki, oleje i takie tam to mnie stać, a tak wogule coś ty taki milutki "Patryk w-wa" razem z "MAJSU", ja tylko proszę o rade.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
Kod silnika: nie wiem nie znam si
jak sam utrzymujesz "dom" i zarabiasz 1500 zl miesiecznie to mozesz kupic ale tico na gaz
ale jak mieszkasz z rodzicami i zarabiasz 1500 zl to utrzymasz 3 litrowego diesla w dobrym stanie
polecam ci 530d ,525d i 320d-32tys starcza ci na dobry okaz.Nie szukaj okazji i nie gon na sile za jak najmlodszym rocznikiem.
5er jest duzo bardziej komfortowa jest wiecej miejsca jest duzo wiekszy bagaznik.
3er jest bardziej nastawiona na sport choc w przypadku 320d to ten sport studzi silnik
Nie znasz sie na beemkach ?podjedz do serwisu wydasz 100-200-300zl ale bedziesz mniej wiecej wiedzial co i jak.Kup sobie miernik lakieru -to tez przydatna sprawa
Dasz rade
Zadne audi vw czy inne ustrojstwa nie dadza ci tyle radosci co zdrowe bmw

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2008, 21:55 
Częsty bywalec

Prawda jest taka ze jak zadajesz pytanie czy mnie stac to masz jakies watpliwosci. Najprosciej jest wejsc np. na allegro i popatrzec na ceny podstawowych czesci takich jak np. klocki, tarcze, amortyzatory, rozrzad itd. i sam powinienes sobie odpowiedziec na to pytanie. Nikt Ci nie powie ze na e 46 wydasz 100zl na kazde przejechane 1000km bo to nie mozliwe jeden wyda 100 a drugi wyda 500. Jak kupujesz nowy z salonu to mniej wiecej mozesz wyliczyc ile wydasz na jego eksploatacje a przy samochodzie uzywanym niestety tak nie jest. Nawet auto zadbane i w super stanie moze po przejechaniu 5000km sie zepsuc to tylko maszyna i trzeba brac wszystko pod uwage takze najlepiej zostawic sobie jakas rezerwe finansowa w razie czego. Zycze Ci zebys kupil ladna bawarke i zeby sluzyla Ci jak najdluzej a na ogledziny wez najlepiej kogos kto zna troche bmki one maja swoje slabe punkty ktore warto sprawdzic. Co moge Ci doradzic to za takie pieniadze poszukaj e46 328 i zamontuj dobra sekwencje diesel przy takich cenach ropy sie nie oplaca i do tego klekocze a z e46 bedziesz zadowolony osiagi ma bardzo dobre a spalanie i ceny czesci sa na przyzwoitym poziomie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, 11:56 
Pierwsze kroki

Ja bym proponowal E46. tansze czesci niz w E39 a autko naprawde bardzo zacne. No i w benzynie oczywiscie, choc diesle BMW ma najlepsze na rynku.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, 12:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Patryk w-wa napisał(a):
i do tego klekocze
Klekocze VW i AUDI :) a nie bmw. Kolego jak zapewne wiesz utrzymanie diesla jest duzo drosze niz benzyny wiedz sie zastanow oblicz ile robisz KM przelicz poprostu czy ci sie oplaca.
Patryk w-wa napisał(a):
lepiej sobie odpusc i tak jest juz duzo zlomu na naszych drogach
Chlopak nie napisał ze ma 10 tys i chce kupic e39 tylko ma duzo wiecej kasy i moze kupic przyzwoity egzemlasz jezeli dobrze poszuka. Jak zdecydujesz sie na diesla e39 to polecam 525d lub 530d. Spalanie 525d wyglada nastepujaco miasto ok 8-9 litrow bez oszczedzania. Trasa tempomat na 120km\h autostrada spalanie niecale 6 litrow (Moj rekord) trasa srednio ok 7 litrow

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1