BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 18:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Dymi na błękinto
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 22:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: M54b25
Witam ostatnio w niedziele miałem usterke, auto wogóle nie przyspieszało w jednej chwili zamieniło się w muła, w poniedziałek autko już zrobiłem okazało się że katalizator padł, jego wełniana częśc przysłaniała swobodny przepłym spalin, więc póki co mechanik wybebeszył cały katalizator i zostawił tylko puszke, wiadomo inny dzwięk, oraz wymienił świece na nowe były Bosh super a ja kupiłem NGK V-line 20 ( w sumie nawet niepotrzebnie bo te stare były w bardzo dobrym stanie bez nagaru i jakichkolwiek wad), po wyjechaniu od mechanika auto było jak przed usterką żwawe i nawet lepiej jeździło poza dzwiękiem, jednak od wczoraj zaniepokojiło mnie że auto zaczęło dymić na szaro-błękitny kolor :( jednak następuje to po całkowitym rozgrzaniu autka, wcześniej nawet troszke nie zadymiło, płynu mi nie ubywa, olej jest, silnik suchy bez wycieków, czy to że dymi może powodować brak katalizatora??? Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam robić.
Pozdrawiam

Cytuj:
[E39] Dymi na błękinto, Pomocy

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 22 czerwca 2008, 14:10 przez mpower007, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 22:40 
Specjalista

Dym z rury wydechowej

http://moto.wp.pl/kat,45754,wid,8392109 ... &_ticrsn=3 :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 czerwca 2008, 22:44 
mpower007 napisał(a):
jednak od wczoraj zaniepokojiło mnie że auto zaczęło dymić na szaro-błękitny kolor :(

błękitny dym to cecha charakterystyczna palonego oleju...

no ale skoro Ci go nie ubywa :niepewny:

wybebeszony kat może mieć wpływ na dymienie, jeśli gdzieś jest nieszczelność. gdy miałem dziurawy końcowy tłumik i dziurkę małą za środkowym tłumikiem, strasznie dymił na czarno przy większych obrotach.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1