BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Auto nie ma mocy - 530d
PostNapisane: 31 października 2008, 20:55 
Pierwsze kroki

Mam pytanie moja 530D szl jak wół zero mocy wymienilem wszystkie filtry olej i nie dalo sie odkrecic sruby ktora trzyma ten czujnik co jest przykrecony do filtra paliwa
wiec wycielismy srubke flexa i dalismy nowa ,auto zostalo kupione w niemczech i nie jezdzilo bo uszkodzony byl zderzak i lampa dlatego nie jechalismy na jazde probna
kiedy juz wszystko wymienilem auto idzie jak wół poprostu nie da sie jechac po przeczytaniu postu na innym forum odlaczylem wtyczke od czujnika na filtrze paliwa i auto ma 200KM mocy rewelacja ,pytanie czujnik? czy pompa w baku auto nie przerywa poprostu jedzie jakby ciaglo czol;g za soba po podpieciu czujnika

Ostatnio edytowano 31 października 2008, 21:23 przez Leszczu, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2008, 21:32 
Forumowicz

szczerze nie kumam Twojego pytania
to w końcu jak odłączysz wtyczke co jest przy filtrze paliwa to jest dobrze czy nie ???

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=344853#344853

Obrazek

przydaÂła Ci siĂŞ moja wypowiedz:)
-kliknij "POMÓG£"

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2008, 21:54 
Pierwsze kroki

No jest super jak ja odlacze jak ja spowrotem zalacze to znowu auto nie jedzie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2008, 22:10 
Forumowicz

musisz ja podłączyć pod komputer i dokładnie sprawdzić
ewentualnie wymienić opisana część

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=344853#344853

Obrazek

przydaÂła Ci siĂŞ moja wypowiedz:)
-kliknij "POMÓG£"

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2008, 09:25 
Pierwsze kroki

kupilem interfejs na allegro z programemn INPA ale mam problem podlaczenia z autem
wyskakuje jakis blad i wogole te E39 jest tam jakos kiepsko rozpisane przynajmniej tak mi sie wydaje ,za fejsa dalem 350zl ma dwa zestawy wtyczek okragla do starszych wersji i OBD do nowszych .

Czy ktos wie do czego jest ten czujnik na filtrze paliwa??I jaki jest objaw jak on jest uszkodzony??

Tytuł: 530d nie jedzie
PostNapisane: 17 listopada 2008, 16:46 
Dolaczam sie do pytania moja bmka zachowuje sie podobnie do 3tys ciagnie a pozniej tak jak by sie paliwo konczylo,wypielem wtyczke przy filtrze i idzie jak rakieta,tylko teraz w ktorym miejscu jest czujnik i czy to czujnik na filtrze czy czujnik w pompie ktora jest pod podloga kierowcy

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 13:48 
Pierwsze kroki

pod podlaga jest tylko pompa wspomagajaca paliwa i nie ma tam napewno zadnego czujnika...

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 13:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
tez kiedyś miałem podobny problem ale to w benzynowej Hondzie, wiec nie wiem czy można tu bedzie zastosować jakąś alnalogie ale mi pomogła wymiana sond lambda na wydechu (okazało sie że to coś z emisją spalin było i silnik przestawiał sie na tryb awaryjny)

Tytuł:
PostNapisane: 19 listopada 2008, 15:49 
Pierwsze kroki

Ten czujnik to element mierzący cisnienie paliwa i podający sygnał do kompa. Błąd objawia się spadkiem wydajności silniczka.

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 19:48 
Pierwsze kroki

to jest wina pompy przy progu z lewej strony.czujnik mierzy cisnienie tej pompy tzw vorforder.Wymien pompe i auto bedzie jezdzilo jak wsciekle/Pozdrawiem

Tytuł: slaby e39n57 (3d)
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 19:50 
Pierwsze kroki

to jest wina pompy przy progu z lewej strony.czujnik mierzy cisnienie tej pompy tzw vorforder.Wymien pompe i auto bedzie jezdzilo jak wsciekle/Pozdrawiem

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 19:57 
Pierwsze kroki

Inpa Niderlasung bmw dostepny na rynku jest nie kompletny To co kupujesz to musi byc .............. /Instalka jest skomplikowana /Moge to rozpisac w jaki sposob ja isntalowac/Sa wersje niemieckie i angielskie .A e 39 jest slicznie rozpisane w tym programia .Jest wszystko to co potrzeba lacznie z zynchronizacja EWS /Poza tym wchodzisz tym programem do ligsht module .Grund modul.Zv pelne Codirungow,sprawdzasz wszystko dokladnie z pelnymi parametrami .Trzeba poprostu znac techniczny niemiecki i wszystko bedziesz wiedzial.Trzeba uwazac bo mozna uszkodzic auto wchodzac nie wlasciwie w diagnoze !!!!!!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1